13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleRomânii care intră în Ungaria sunt ținuți în carantină

Românii care intră în Ungaria sunt ținuți în carantină

Cabinetul premierului Orban al Ungariei a inclus România pe “lista galbenă” a țărilor cu risc mediu în ceea ce privește epidemia de coronavirus, informează, duminică, TVR.

Astfel, duminică, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban a anunțat o listă de patru țări din UE care sunt considerate în zona “galbenă”. Acestea sunt Bulgaria, Portugalia, Suedia şi România. 

Persoanele care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină pe teritoriul Ungariei și pot ieși din carantină doar după două teste Covid cu rezultat negativ, efectuate la un interval de 48 de ore.

Ministerul Afacerilor Externe de la București precizează că intrarea pe teritoriul Ungariei a cetăţenilor care vin din România este însă permisă, fără carantină sau autoizolare la domiciliu, în cazul persoanelor care prezintă la punctul de frontieră două teste negative pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferenţă de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau în limba engleză.

Obligația carantinei nu se aplică persoanelor în tranzit, transporturilor de marfă și călătoriilor oficiale. Și în aceste cazuri, statul ungar își rezervă însă dreptul de a efectua controale de sănătate.

Guvernul de la Budapesta a întocmit și o listă “roșie”, a țărilor de unde călătorii nu au deloc voie să intre în Ungaria. Acestea sunt Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă