15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleRomânii petrec anul acesta un Paște bio

Românii petrec anul acesta un Paște bio

Chiar dacă sunt mai scumpe, se pare că un stil de viață sănătos i-a convins pe români să renunțe la produsele clasice. Trendul face ca marii jucători de pe piața bio să înregistreze recorduri de vânzări și creșteri de 75% față de anul trecut.

“Trendul este ca înainte cu 2-3 săptămâni de Paște să înceapă comenzile pentru produse de curăţenie şi detergenţi. Grija tot mai mare pentru mediu şi nu numai face ca printre alegerile de top să se numere detergenţii bio, fără ingrediente cancerigene, hipoalergenice şi eco-friendly. Bicarbonatul de sodiu, nucile de săpun, 100% naturale, soluţiile pe bază de plante sunt cele mai frecvent comandate produse”,a explicat Mihai Bucuroiu, fondator al celui mai mare retailer de pe piața produselor bio.

În ceea ce priveşte zona bio alimentară, românii nu renunță la rețetele clasice de pască sau de cozonac, însă preferă ingrediente cât mai naturale pentru a le prepara. O creştere importantă, de peste 30%, a fost raportată la îndulcitorii care înlocuiesc zahărul alb procesat, cum ar fi siropul de curmale, stevia sau siropul de agave. Și condimentele au devenit bio anul acesta, în coșul de cumpărături intrând scorţişoara ceylon, vanilia măcinată sau păstai, coaja de lămâie sau portocală bio, fulgi şi nuca de cocos, pudră şi miez de cacao bio, dulceaţă fără zahăr, ulei de cocos, nuci şi seminţe.

Gelatina a fost înlocuită cu praful de agar agar, un preparat 100% natural, extras din alge, iar sarea clasică cu sare de Himalaya. Din coșurile de cumpărături nu au lipsit nici amestecurile pentru ciorbă, dar exclusiv din ingrediente naturale.

“Deşi preţul produselor bio este mai mare decât în cazul celor convenţionale, vedem clar o creştere pe acest segment. Noi am înregistrat o creștere-record, de 75% față de anul precedent”, a mai adăugat Bucuroiu.

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă