15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleSa inveti engleza este usor

Sa inveti engleza este usor

De ce engleza este usoara

Spre deosebire de alte limbi, engleza nu are cazuri, nici gen, nici acord de cuvinte si, putem spune ca are un sistem gramatical simplu. Motivul pentru care engleza este cea mai usoara limba este datorita selectiei vaste de resurse engleze din care sa inveti, inclusiv emisiuni TV, filme, muzica, podcast-uri, carti si site-uri web. Engleza este cea mai studiata limba straina din lume si exista o multime de resurse disponibile pentru a ajuta vorbitorii fiecarei limbi specifice sa invete engleza. Exista mii, poate sute de mii de carti scrise despre invatarea limbii engleze ca limba straina, pe care le poti folosi pentru a-ti imbunatati vocabularul in engleza. In plus, exista o multime de site-uri excelente care te pot ajuta sa inveti timpurile in engleza online.

Totusi, daca studiezi din carti, nu iti va fi prea usor sa inveti engleza; trebuie sa ai contact cu limba vorbita si cu nativi care te pot ajuta sa intelegi mai bine engleza. Trebuie sa creezi un stil de viata in care sa asculti muzica, sa te uiti la televizor si sa citesti in engleza in fiecare zi. Popularitatea culturii engleze inseamna ca nu trebuie sa cauti prea mult pentru a gasi resurse in limba engleza pe care sa le poti incorpora in viata de zi cu zi.

Engleza iti va parea usoara cand incetezi sa o privesti ca pe ceva mecanic si incepi sa te conectezi la cultura din care provine. Trebuie sa te conectezi cu aceasta limba la un nivel mai profund, absorbind media produsa in engleza, dezvoltand astfel un vocabular engleza vast intr-un timp foarte scurt.

Invatarea limbii engleze tine de motivatie

Adevarul este ca, nu are rost sa ne intrebam daca engleza este o limba dificila sau o limba usor de invatat. Daca tinzi sa crezi ca engleza este o limba dificila, vei gasi motive pentru a-ti justifica convingerea ca este greu de invatat. Dar daca iti spui zilnic ca este o limba usor de invatat, atunci vei gasi motive pentru a justifica aceasta credinta.

Important este sa te dedici procesului de invatare a limbii engleze, ceea ce inseamna sa ai un contact zilnic cu aceasta limba si sa o incorporezi in stilul tau de viata. Orice lucru care pare a fi dificil poate fi realizat daca te implici cu adevarat in proces.

Invatarea limbilor straine nu este o destinatie cu un drum clar de urmat, ci o calatorie care te va conduce pe mai multe cai diferite. Exista multe cai spre fluenta, dar ceea ce au toate in comun este ca tu esti cel care trebuie sa le urmeze. Tu esti cel care stabileste ritmul de invatare; tu esti cel care este responsabil la sfarsitul zilei de esec sau de succes.

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă