7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleSageata lui Cupidon si rolul ei in Dragoste

Sageata lui Cupidon si rolul ei in Dragoste

Te-a atins vreodata sageata lui Cupidon? Cu siguranta cu totii cunoastem legenda lui Cupidon si sageata lui fermecata – cea care te poate lovi in orice clipa, indragostindu-te de prima persoana care iti apare in cale. Cand spui despre un barbat sau despre o femeie ca a fost atinsa de sageata lui Cupidon, te gandesti la faptul ca este indragostita.

Robert J. Sternberg, un profesor de psihologie la Yale University, in cartea “Sageata lui Cupidon”, vorbeste despre rolul copilariei al adolescentei si al tineretii in formarea unor preferinte pentru un anumit tip de partener de cuplu. Insa, de foarte multe ori partenerul nu corespunde idealului cautat. Sa fie oare de vina sageata lui Cupidon?

 

Un destin ghidat de iubire

Cupidon este mesagerul si initiatorul celor mai frumoase povesti de dragoste din toate timpurile. Cupidon a fost intotdeauna personajul principal in mitologia iubirii. Personalizat in chipul unui copil inaripat, nazdravan, acesta este mereu in cautare de inimi pretioase, pline de pasiune si emotie. Sagetile sale au strapuns milioane de inimi, atat omenesti cat si apartinand unor zeitati, dand nastere multor povesti de iubire nemuritoare.

Este representat in arta ca un un copil nazdravan sau ca un tanar irezistibil. In legendele Greciei Antice, Cupidon era cunoscut sub numele de Eros, fiu al Afroditei – zeita iubirii si a frumusetii. In mitologia romana Cupidon isi pastreaza numele, fiind reprezentat ca fiu al zeitei Venus.

Cupidon si Psyche. Dragoste

 

In Metamorfozele lui Ovidiu se povesteste despre gelozia lui Venus fata de frumoasa printesa Psyche – aceasta cerandu-i lui Cupidon sa o faca pe printesa sa se indragosteasca de cea mai ingrozitoare fiinta din lume. In clipa in care Cupidon a incercat sa trimita o sageata catre inima lui Psyche, acesta s-a ranit accidental cu propria sa arma, indragostindu-se iremediabil de printesa.

Drept urmare, Cupidon a inceput sa o viziteze pe Psyche in fiecare noapte, vorbindu-i chiar daca ea nu il putea vedea, spunandu-i ca ea nu trebuie sa il zareasca vreodata. Incurajata de cele doua surori ale sale, Psyche a incercat sa il priveasca, fapt ce l-a determinat pe Cupidon sa dispara. Psyche l-a cautat in intreaga lume pana cand Jupiter a hotarat sa ii ofere printesei darul nemuriri – astfel implinindu-se dorinta sa de a fi impreuna cu zeul iubirii.

Sagetile lui Cupidon simbolizeaza dorinte si fiori de iubire. De cate ori Cupidon trimite sageata lui fermecata catre inima unui pamantean, o noua poveste de dragoste se naste alaturi de toate lucrurile minunate care apar odata cu infiriparea celui mai nobil sentiment – IUBIREA, insotita in mod spontan de nenumarate declaratii de dragoste.

 

Personalizarea lui Cupidon pe internet

Cupidon.ro este locul unde poti cauta perechea potrivita online. Renunta la singuratate. Fa primul pas. Inscrie-te pe acest site de matrimoniale daca doresti intalniri serioase cu barbati ori cu femei singure care cauta relatii de iubire pe termen lung pentru casatorie.

 

 

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă