Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sanctuar pentru rechini în Insulele Samoa

Sanctuar pentru rechini în Insulele Samoa

Insulele Samoa au anunţat crearea în apele lor teritoriale a unui sanctuar pentru rechini, după modelul altor teritorii din Oceanul Pacific, încercând să-l protejeze pe prădătorul marin, relatează AFP.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

"Nu putem să stăm fără să facem nimic când cererea de produse provenind de la rechini este pe cale să priveze generaţiile viitoare de aceste specii de mare valoare pe plan cultural, ecologic şi economic", a declarat în această săptămână prim-ministrul Tuilaepa Sailele pentru Samoa Observer.

"Continuăm să protejăm aceste specii ameninţate pentru generaţiile noastre viitoare", a adăugat el.

Deşi suprafaţa terestră a insulelor Samoa este redusă, apele teritoriale ale arhipelagului se întind pe 129.000 de kilometri pătraţi, respectiv echivalentul teritoriului Angliei.

Primul sanctuar pentru rechini din lume a fost creat în 2009 de arhipelagul Palau, ceea ce a avut drept consecinţă interzicerea pescuitului lor în întreaga sa zonă economică exclusivă (ZEE), respectiv 630.000 de kilometri pătraţi.

După aceea, Kiribati, insulele Cook şi Noua Zeelandă au luat măsuri similare.

Potrivit World Wildlife Fund, peste 70 de milioane de rechini sunt ucişi anual pentru aripioarele lor şi numeroase specii sunt ameninţate, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...