Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carol I

Carol I

Sărbătorile regale au devenit populare. Când s-a împodobit în România primul brad de Crăciun

În România, primul brad de Crăciun a fost împodobit în anul 1866, la curtea Regelui Carol I, unde se cântau şi colinde, informează, duminică, TVR.

Mihai Diac 0 comentarii

Carol I de Hohenzollern, imediat după ce a venit ca domnitor în Principatele Române, a împodobit şi primul brad de Crăciun.

Obiceiul era preluat din Anglia unde, în 1841, Prinţul Albert i-a dăruit un brad soţiei sale, celebra Regină Victoria şi l-a instalat în Castelul Windsor.

Ideea s-a răspândit cu repeziciune în clasa mijlocie şi în casele muncitorilor englezi. La fel s-a întâmplat și în România.

În Ajunul Crăciunului, regii României împodobeau bradul, trimiteau felicitări și îi primeau pe colindători.

După revenirea în țară, Regele Mihai a făcut sărbătorile de iarnă la Săvârșin.

În ziua de Crăciun, Regina Elisabeta și Carol I patinau împreună cu oamenii în centru și cu micuțele principese, copiii lui Ferdinand și Maria. Şi, de fiecare dată, ofereau daruri pentru familiile nevoiașe. Un obicei pe care l-a păstrat Familia Regală până în zilele noastre.

Vesele au fost și sărbătorile de Crăciun ale Regelui Mihai în exil, datorită celor cinci fiice care abia așteptau să deschidă cadourile pe care se certau mereu.

Dar cel mai drag Crăciun i-a fost Regelui cel din 1997. A fost lăsat să revină definitiv în România și, împreună cu cele cinci fiice şi cu Regina Ana, a sărbatorit pe pământ românesc Naşterea Domnului, după 50 de ani. Au împodobit un brad şi au făcut daruri unor orfani.

Comentarii

loading...