15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleScandal la Hollywood! Tom Cruise returnează statuetele primite la Globurile de Aur

Scandal la Hollywood! Tom Cruise returnează statuetele primite la Globurile de Aur

Scandal istoric în lumea cinematografică! Tom  Cruise a decis să înapoieze cele trei trofee ale Globurilor de Aur. Cruise, în vârstă de 58 de ani, a câștigat anterior cele trei premii pentru cel mai bun actor pentru lungmetrajele „Born on the Fourth of July” (1990) și Jerry Maguire (1997) și pentru cel mai bun actor în rol secundar în Magnolia (2000).

Reacția împotriva Hollywood Foreign Press Association – care este alcătuită dintr-un grup mic de jurnaliști internaționali care determină nominalizații și câștigătorii Premiilor Globul de Aur – a început după ce un raport din februarie întocmit de publicația Los Angeles Times a arătat că organizația nu numără jurnaliști de culoare printre membrii săi.

Lipsa diversității de culoare în rândul juriului a stârnit reacții în lanț la Hollywood. În primă fază oficialii trustului NBC au anunțat că postul nu va mai difuza ediția din 2022 a Globurilor de Aur, gala fiind într-un real pericol să fie anulată, deși rețeaua a lăsat ușa deschisă pentru viitor, în cazul în care organizatorii vor lua atitudine.

Ulteror acestui anunț, Scarlett Johansson a luat, de asemenea, o poziție împotriva HFPA, îndemnându-i pe colegii ei din industrie să ia măsuri. Johansson, în vârstă de 36 de ani, a declarat pentru Deadline, cât și pentru Variety că unele dintre propriile experiențe cu HFPA au condus-o la „[refuzul] de a participa la galele lor”:

„În calitate de actor care promovează un film, se așteaptă ca cineva să participe la sezonul de premiere prin participarea la conferințe de presă, precum și la gale de premii. În trecut, acest lucru a însemnat adesea confruntarea cu întrebări și remarci sexiste ale anumitor membri HFPA care se învecinează cu hărțuirea sexuală. Este exact motivul pentru care eu, de mulți ani, am refuzat să particip la evenimentele lor”, a spus actrița.

Marile platforme de streaming Netflix și Amazon Studios au luat de asemenea atitudine.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă