22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleSe apropie Gala Premiilor Oscar 2020! Care sunt surprizele acestui an?

Se apropie Gala Premiilor Oscar 2020! Care sunt surprizele acestui an?

După ce nominalizările pentru a 92-a ediție a celei mai importante competiții din cinematografie au fost anunțate din ianuarie se pare că se anunță o cursă strânsă. Lungmetrajele nominalizate la Oscar în 2020 au generat în prezent încasări totale de peste 750 de milioane de dolare în box-office-ul nord american, acesta fiind al doilea cel mai bun rezultat în ultimul deceniu, după cel de anul trecut informează Mediafax. Anul acesta cele mai mari încasări au fost înregistrate de Warner Bros. cu producția Joker de Todd Philips, care s-a bucurat de un larg succes obținând în box-office-uri nu mai puțin de 1,07 miliarde de dolari, la nivel global și primind de asemenea și cele mai multe nominalizări, 11.

Nouă filme se vor lupta pentru mult-râvnita statueta în cadrul ceremoniei ce se va desfășura pe 9 februarie. “The Irishman”, “Joker”, “Marriage Story”, “1917” şi “Once Upon A Time in Hollywood” și “Joker” sunt doar unele dintre îndrăgitele pelicule care au fost nominalizate pentru diverse categorii din cadrul competiției. În mod interesant pe lista celor mai bune filme a fost inclusă în acest an și pelicula sud-coreeană “Parasite”, care a avut parte de o primire foarte bună în rândul criticilor. El devine astfel primul film sud-coreean nominalizat vreodată la această categorie. Pe lista filmelor nominalizate pentru marele premiu se află și „Jojo Rabbit”, film al cărui director de imagine a fost românul Mihai Mălaimare Junior. Pelicula candidează la 6 categorii.

De asemenea, actorii Banderas, Leonardo DiCaprio, Adam Driver și Joaquin Phoenix își vor disputa titlul de cel mai bun actor, în timp ce în cazul actrițelor, bătălia se dă între Renee Zellweger, Charlize Theron şi Scarlett Johansson.

Cine v-a prezenta Premiile Oscar de anul acesta?

 

În 2019, Academia a decis să renunțe la maestrul de ceremonii după ce actorul de comedie Kevin Hart, ales să prezinte gala, a decis să nu mai ia parte la aceasta în urma controversei generate de comentariile homofobe pe care le publicase pe Twitter în urmă cu câțiva ani. O gală Oscar fără prezentator nu mai avusese loc de 30 de ani, fiind ceva inedit, însă criticii de specialitate au apreciat desfășurarea ceremoniei din 2019, iar alte gale, precum cea a premiilor Emmy pentru televiziune, au optat mai apoi pentru adoptarea aceluiași format.

Joi Academia a dezvăluit că Penelope Cruz, Diane Keaton și Keanu Reeves se numără printre vedetele care vor urca pe scena pentru anunțarea câștigătorilor mult-râvnitelor premii. Lista prezentatorilor este completată de James Corden, Beanie Feldstein, Zack Gottsagen, Shia LaBeouf, George MacKay, Steve Martin, Maya Rudolph și Sigourney Weaver, conform agerpres.ro.

Un român este printre nominalizați!

Pe lista nominalizaților se află și directorul de imagine român Mihai Mălaimare Junior cu filmul „Jojo Rabbit”. Filmul este o satiră comică care urmărește povestea unui băieţel german, care află că mama lui ascunde o fată evreică în mansarda casei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Pelicula i-a adus deja lui Mihai Mălaimare Junior premiul pentru cel mai bun director de imagine la gala Hollywood Film Awards de la Los Angeles, fiind privit foarte bine de către criticii de film.

Cele mai citite

Probleme pe aeroportul din Dubai. Zbourile au fost deviate

Aeroportul Internațional din Dubai a deviat temporar zborurile la sosire marți, 16 aprilie 2024, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice, au anunțat oficialii, adăugând că...

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă