Previne cancerul
Broccoli conţine glucorafanin, un compus chimic pe care organismul îl prelucrează sub forma unor compuşi anticancer numiţi sulforafani. În plus, broccoli conţine şi un antioxidant numit idol-3-carbinol. Acest compus are puternice capacităţi anticancer.
Printre tipurile de cancer pe care acesta le poate împiedică să se dezvolte se numără cancerul la sân, de col uterin şi de prostată.
Asigură buna funcţionare a sistemului nervos
Broccoli conţine un procent semnificativ de potasiu, mineral care menţine sănătatea sistemului nervos, asigură funcţionarea optimă a creierului şi favorizează dezvoltarea masei musculare.
Întăreşte sistemul imunitar
O ceaşcă de broccoli asigură sistemului imunitar o doză generoasă de betacaroten. Zincul şi seleniul stimulează şi ele imunitatea.
Îți înfrumusețează pielea
Consumul de broccoli îmbunătățește sănătatea pielii, întrucât acesta reprezintă o sursă naturală de vitamine, minerale și acizi grași esențiali care mențin pielea fermă, sănătoasă și elastică.
Această legumă conține o cantitate ridicată de vitamina A și E, doi antioxidanți care împiedică distrugerea celulelor de către radicalii liberi.
În plus, broccoli conține vitamina C, un nutrient necesar pentru menținerea colagenului și a elastinei care contribuie la păstrarea aspectului tineresc al pielii. Totodată, acest aliment sănătos protejează membranele celulare ale pielii și diminuează daunele provocate de razele UV.
Menţine sănătatea inimii
Proprietăţile antiinflamatorii ale sulforafanului din broccoli sunt capabile să prevină apariţia unor prejudicii ale vaselor de sânge care pot fi cauzate de tulburări cronice asociate nivelului crescut de zahăr din sânge.