Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Secrete despre Broccoli pe care trebuie să le știi

Secrete despre Broccoli pe care trebuie să le știi

Aflat în top 10 al celor mai bune alimente din lume, broccoli conţine substanţe nutritive esenţiale pentru funcţionarea întregului organism. Totuși, există niște beneficii ale legumei pe care nu le știai.

Rl online 0 comentarii

Previne cancerul
Broccoli conţine glucorafanin, un compus chimic pe care organismul îl prelucrează sub forma unor compuşi anticancer numiţi sulforafani. În plus, broccoli conţine şi un antioxidant numit idol-3-carbinol. Acest compus are puternice capacităţi anticancer.

Printre tipurile de cancer pe care acesta le poate împiedică să se dezvolte se numără cancerul la sân, de col uterin şi de prostată. 

Asigură buna funcţionare a sistemului nervos

Broccoli conţine un procent semnificativ de potasiu, mineral care menţine sănătatea sistemului nervos, asigură funcţionarea optimă a creierului şi favorizează dezvoltarea masei musculare.

Întăreşte sistemul imunitar

O ceaşcă de broccoli asigură sistemului imunitar o doză generoasă de betacaroten. Zincul şi seleniul stimulează şi ele imunitatea.

Îți înfrumusețează pielea

Consumul de broccoli îmbunătățește sănătatea pielii, întrucât acesta reprezintă o sursă naturală de vitamine, minerale și acizi grași esențiali care mențin pielea fermă, sănătoasă și elastică.

Această legumă conține o cantitate ridicată de vitamina A și E, doi antioxidanți care împiedică distrugerea celulelor de către radicalii liberi.

În plus, broccoli conține vitamina C, un nutrient necesar pentru menținerea colagenului și a elastinei care contribuie la păstrarea aspectului tineresc al pielii. Totodată, acest aliment sănătos protejează membranele celulare ale pielii și diminuează daunele provocate de razele UV.

Menţine sănătatea inimii

Proprietăţile antiinflamatorii ale sulforafanului din broccoli sunt capabile să prevină apariţia unor prejudicii ale vaselor de sânge care pot fi cauzate de tulburări cronice asociate nivelului crescut de zahăr din sânge.
 

Comentarii

loading...