23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleSecrete despre Broccoli pe care trebuie să le știi

Secrete despre Broccoli pe care trebuie să le știi

Previne cancerul
Broccoli conţine glucorafanin, un compus chimic pe care organismul îl prelucrează sub forma unor compuşi anticancer numiţi sulforafani. În plus, broccoli conţine şi un antioxidant numit idol-3-carbinol. Acest compus are puternice capacităţi anticancer.

Printre tipurile de cancer pe care acesta le poate împiedică să se dezvolte se numără cancerul la sân, de col uterin şi de prostată. 

Asigură buna funcţionare a sistemului nervos

Broccoli conţine un procent semnificativ de potasiu, mineral care menţine sănătatea sistemului nervos, asigură funcţionarea optimă a creierului şi favorizează dezvoltarea masei musculare.

Întăreşte sistemul imunitar

O ceaşcă de broccoli asigură sistemului imunitar o doză generoasă de betacaroten. Zincul şi seleniul stimulează şi ele imunitatea.

Îți înfrumusețează pielea

Consumul de broccoli îmbunătățește sănătatea pielii, întrucât acesta reprezintă o sursă naturală de vitamine, minerale și acizi grași esențiali care mențin pielea fermă, sănătoasă și elastică.

Această legumă conține o cantitate ridicată de vitamina A și E, doi antioxidanți care împiedică distrugerea celulelor de către radicalii liberi.

În plus, broccoli conține vitamina C, un nutrient necesar pentru menținerea colagenului și a elastinei care contribuie la păstrarea aspectului tineresc al pielii. Totodată, acest aliment sănătos protejează membranele celulare ale pielii și diminuează daunele provocate de razele UV.

Menţine sănătatea inimii

Proprietăţile antiinflamatorii ale sulforafanului din broccoli sunt capabile să prevină apariţia unor prejudicii ale vaselor de sânge care pot fi cauzate de tulburări cronice asociate nivelului crescut de zahăr din sânge.
 

Cele mai citite

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă