16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleSecretele unui design interior reusit in baia ta

Secretele unui design interior reusit in baia ta

Cu toate acestea, dorintele personale nu pot reflecta intotdeauna realitatea deoarece, mai ales in cazul bailor de la bloc spatiul este limitat sau configurat altfel decat s-ar dori.

La fel cum se intampla in cazul oricarei alte incaperi si baia trebuie sa fie valorificata si sa indeplineasca o serie de functii menite sa ofere confortul necesar. Planificarea atenta si alegerea unui stil de design interior reprezinta primul pas pentru a crea o baie care sa indeplineasca toate dorintele legate de estetica si functionalitate.

 

Crearea unui design placut in baie cu elementele potrivite

Etapa de planificare presupune selectarea design-ului potrivit, alegerea obiectelor sanitare, a finisajelor, a mobilierului si accesoriilor care vor completa intreg spatiul. Chiar daca este necesara incadrarea intr-un buget, acest lucru nu inseamna ca nu exista posibilitatea de a crea un design interior placut. Magazinele online prezinta intotdeauna oferte avantajoase in diferite ocazii, moment in care se pot achizitiona toate elementele necesare pentru a crea design-ul interior dorit in baie.

Iluminatul joaca un rol foarte important pentru a crea ambianta perfecta. Trebuie luat in calcul cata cantitate de lumina naturala patrunde in timpul zilei iar restul necesarului se completeaza cu lumina artificiala si ambientala. Un spatiu luminos va arata mai elegant si design-ul ales va fi pus in valoare mult mai bine.

Cel mai important aspect in crearea design-ului unei bai este incorporarea obiectelor sanitare. In functie de dimensiunea baii dar si de modul in care este configurat intreg spatiul, trebuie alese astfel incat spatiul sa fie optimizat si sa nu lipseasca nimic important.

In cazul spatiilor de mici dimensiuni se poate opta pentru obiecte sanitare suspendate sau pentru corpuri de mobilier suspendate. Astfel, se castiga mai mult spatiu util iar design-ul baii nu va parea incarcat.

 

Proiecteaza design-ul si alege elementele necesare cu gandul la viitor

Design-ul interior al baii trebuie sa fie gandit pe termen lung atat din punct de vedere estetic cat si practic. Daca se ia in considerare vanzarea locuintei intr-un viitor destul de apropiat, atunci cel mai bine este sa se aleaga obiecte sanitare si elemente durabile care sa nu isi piarda valoarea in timp. Pe de alta parte, daca intentia este aceea de a locui in casa respectiva pe termen lung, atunci cel mai recomandat este sa se investeasca intr-un design de calitate, practic si functional. Fiecare element trebuie sa se completeze reciproc si sa fie de calitate buna astfel incat sa nu necesite inlocuire la scurt timp dupa utilizare.

De la finisaje pana la obiecte sanitare si accesorii utilizate in baie, totul joaca un rol esential pentru intreg design-ul. Numai printr-o proiectare atenta si stabilirea unei liste de dorinte inca de la inceperea lucrarilor poate sa garanteze faptul ca se poate realiza o incadrare in bugetul stabilit. Baia este locul care se poate personaliza la fel de usor precum orice alta incapere din casa. Cu putina creativitate se poate crea un design interior placut de care sa nu te plictisesti cu atat de multa usurinta si totul sa se potriveasca personalitatii si dorintelor tale.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă