9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleSecretul somnului odihnitor - tipul de pernă folosită

Secretul somnului odihnitor – tipul de pernă folosită

Nu este de subestimat niciuna din acestea, întrucât fiecare își are rolul bine definit. Pernele spre exemplu au densitate diferită și pentru fiecare în parte există o altă variantă potrivită.

 

Alegerea pieselor pentru pat

Pernele nu sunt alese doar privind dimensiunea, de 50×70 sau mai mari, 70×70. Rolul lor este de a susține gâtul și coloana vertebrală. Este relevant aici și obiceiul în sine de a dormi. Pentru cei care preferă poziția pe spate specialiștii spun că este indicată o pernă subțire și moale.

Pentru cei care dorm pe o parte este nevoie de una mai fermă, iar când vine vorba de dormit pe burtă sunt ideale pernele subțiri și plate.

Din punct de vedere al compoziției există perne cu puf și pană sau cele cu fibră siliconată antialergică. Cele cu puf sunt de clasă premium, sunt recunoscute pentru rezistența ridicată și pentru faptul că absorb transpirația. Penele au și ele un rol și acela este de a crește  fermitatea pernei. Altfel spus pentru cei care aleg o astfel de variantă se vor bucura de perne elastice, cu volum, ce oferă confort garantat.

În ceea ce privește pernele matlasate, acestea dispun de cusături pe toată suprafața, ceea ce va împiedica materialul din interior să se strângă și să creeze o suprafață deformată. Sunt ideale de asemenea pentru cei sensibili și cu alergii. Astfel de perne sunt mai ușoare, mai puțin voluminoase, dar moi și confortabile, lavabile de asemenea. Pentru că se întrețin ușor sunt o alegere populară în rândul consumatorilor casnici.

Durerile cervicale pot fi asociate cu alegerea greșită a pernelor

Pare greu de crezut, însă rolul pernelor este unul mai complex decât pare. Dacă vă treziți adesea cu gâtul înțepenit, cu dureri în zona cervicală, de vină ar putea fi și tipul de pernă folosită. Asta pentru că greutatea și densitatea acesteia sunt aspecte esențiale. Cu cât are un mai mare gramaj, cu atât mai mult volum va avea perna, ceea ce este un context optim în mod special pentru cei care dorm pe spate sau pe o parte. Nu se poate spune același lucru despre cei care preferă să doarmă pe burtă, când perna ar trebui să aibă mai puțin volum.

O altă greșeală frecventă este de a confunda pernele de dormit cu cele decorative. Nu doar că suprafața lor ar putea lăsa urme de presiune pe piele, însă nici dimensiunea sau compoziția pernelor decorative nu este un caz fericit, pentru că nu vor asigura confort pe durata orelor de somn.

Producător autohton, CONELTEX are în gama sa perne din puf și pană de dimeniuni variate, precum și cele de tip matlasate. Acestea pot fi comandate direct din cadrul paginii oficiale. Nu se adresează doar celor care fac alegeri individuale, ci și pentru cei care caută stoc pentru dotarea unităților de cazare spre exemplu. Pot fi personalizate sau alese în funcție de preferințe specifice. În completare, Coneltex dispune și de pilote și lenjerii de pat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă