15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleŞeful Google, audiat în Congres în legătură cu acuzaţiile de cenzură şi...

Şeful Google, audiat în Congres în legătură cu acuzaţiile de cenzură şi părtinire politică

Preşedintele Comisiei Juridice din Camera Reprezentanţilor, Bob Goodlatte, şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea şi în legătură cu modul în care Google arhivează şi gestionează datele personale, inclusiv locul unde se află utilizatorii şi obiceiurile de navigare pe internet. Google este de asemenea sub presiune şi în legătură cu scurgeri de date.

“Cred că este corect să spunem că majoritatea americanilor habar nu au despre volumul total de informaţii care sunt colectate”, a spus Bob Goodlatte.

El a precizat de asemenea că este aproape imposibil de evitat Google.

Conform unui studiu, 90% din căutările pe internet se fac prin intermediul Google.

Sundar Pichai a spus că culegerea de date este ceva pentru care au optat utilizatorii şi a adăugat că este un lucru ”transparent”, cerând în acelaşi timp clienţilor să îşi revizuiască setările privind confidenţialitatea.

Republicani precum Bob Goodlatte acuză Google de părtinire liberală, o temă care cel mai probabil va fi adusă în discuţie în timpul audierilor. Pichai a respins ferm acuzaţia.

Conform unor informaţii apărute în presă, Google lucrează cu China pentru a dezvolta un motor de căutare care s-ar potrivit sistemului de cenzură al acestei ţări şi eforturilor guvernului de a-i urmări pe cetăţeni.

Potrivit lui Kevin McCarthy, liderul majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Comisia Juridică trebuie să verifice dacă firmele americane servesc ”instrumentele libertăţii” sau ale controlului.

Statele Unite trebuie să ştie dacă Google “este de partea liberă a internetului”, a adăugat.

În audierea de marţi, Pichai a spus că Google nu intenţionează să lanseze un motor de căutare în China.

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă