8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleSeminee potrivite pentru orice locuinta. Ce sistem de incalzire se potriveste locuintei...

Seminee potrivite pentru orice locuinta. Ce sistem de incalzire se potriveste locuintei tale?

Ati construit casa mult visata dar va doriti si un semineu ca sursa principala de incalzire dar si ca decor? Atunci cand vorbim de seminee, aceste surse populare de incalzire, constatam gama variata intalnita pe piata si avem dubii in privinta alegerii potrivite.

 

Tipuri de seminee

Veti gasi o multitudine de seminee si toate indeplinesc principalul lor atribut, acela estetic, dar nu toate vor putea sa va incalzeasca locuinta. Astfel, exista pe piata cinci mari categorii de seminee:

Semineul electric – este ideal pentru apartamente si este si usor de folosit. Desi in general acesta nu degaja caldura, exista si modele care fac acest lucru. Un astfel de semineu nu produce fum, iar intretinerea lui este mult mai usoara, in primul rand pentru ca nu este necesar sa aveti in permanenta lemne in casa, nu are cos pentru evacuarea fumului si nu va necesita o curatare temeinica. Va fi conectat la priza si va oferi o ambianta placuta. Va avea nevoie de o sursa buna de energie electrica si va da un aspect impecabil locuintei.

Semineul cu lemne – acesta poate fi, la randul sau, de doua tipuri: cu focar inchis sau deschis. Cel cu focar deschis va veni cu intreg “tacamul”, adica nu doar ca veti vedea flacarile din focar, dar veti putea auzi cum arde lemnul si veti putea simti si mirosul emanat si cladura provenita de la arderea lemnului. Daca veti alege semineul cu focar inchis, veti scapa de mizeria produsa in urma arderii si de fumul care poate sa ajunga in casa. Acest tip de semineu necesita instalarea unui cos pentru evacuarea fumului si o verificare si curatare periodica. De asemenea, va fi nececesar sa curatati constant si spatiului si sa aveti mereu lemne pentrua face focul. Fata de semineul electric, acesta vine si ca o alternativa de incalzire a casei, avand un randament mult mai mare.

Semineul pe gaz – poate fi instalat cu success in orice tip de locuinta, iar in privinta evacuarii fumului va functiona precum o centrala termica. Va fi suficienta o evacuare in afara apartamentului, insa nu va fi necesara montarea unui cos de fum pe acoperis. Acest sistem poate sa difere de la un model la altul, deci va trebui sa alegeti alternativa cea mai buna pentru situatia dumneavoastra. Este usor de utilizat, oferind in acelasi timp caldura si momente de relaxare in jurul sau. Ar putea fi insa o varianta mai costisitoare, pentru ca gazele sunt mai scumpe decat lemnele, insa optand pentru semineul pe gaz veti scapa de alte responsabilitati.

Semineul cu bioetanol – este un semineu de dimensiuni mai mici si poate fi montat in aproape orice loc al casei. Mai mult, poate fi mutat atunci cand are rol strict decorativ, iar functionarea sa este destul de costisitoare. Trebuie alimentat cu bioetanol, iar acesta nu este tocmai ieftin. Astfel, acest tip de semineu este mai des intalnit in locuinte mai mici, pentru ca nu necesita instalarea unui cos pentru evacuare, nu va emana fum sau miros, dar veti putea vedea flacarile, iar acestea vor emana caldura insa mai putina, mai ales daca este un semineul de mici dimensiuni.

Semineul pe peleti – este cel mai rar intalnit, pentru ca desi poate fi foarte efecient, el nu au un rol decorativ, estetic, ci este mai mult un sistem de incalzire. Din acest motiv este si mai putin intalnit in casele oamenilor.

 

Semineul potrivit pentru o locuinta primitoare

Aceste seminee, pe langa atributiile estetice si de incalzire pe care le au, trebuie montate cu atentie de catre o echipa specializata. Trebuie intotdeauna sa tineti cont si de alte functii ale sale si de puterea de incalzire, de locatia in care va doriti sa fie montat precum si de intretinerea lui. Nu ezitati sa adresati intrebari producatorilor sau furnizorilor de la care doriti sa cumparati.

Daca ati tratat cu atentie toate aceste aspecte si ati ales un model de semineu pentru casa dumneavoatra, care sa corespunda tuturor cerintelor, tot ce va mai ramane este sa il achizitionati si sa va bucurati de ambianta pe care acesta vi le  ofera.

 

Seminee potrivite – furnizor de incredere

Pentru a avea parte de produse si de servicii de cea mai buna calitate, accesati cu incredere site-ul seminee-expert.ro, luati legatura cu specialistii aici si intrati in posesia semineului dorit.

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă