9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleSfaturi pentru amenajarea livingului cu un buget redus: secrete neștiute!

Sfaturi pentru amenajarea livingului cu un buget redus: secrete neștiute!

Amenajare living cu un buget redus? Pare imposibil? Ei bine, este mai mult decât realizabil! Citește acest articol și află secretele pe care nu ți le-a spus nimeni! Aceste idei îți vor transforma sufrageria într-un living fabulos!

Pentru specialiștii în amenajări interioare designul unei locuințe este un mix între știință, artă și… psihologie. Nu putem muta nici măcar o piesă de mobilier fără ca acea schimbare să respecte principiile și regulile acestui domeniu de activitate. Însă, în același timp, de respectat este și psihologia casei respective. Ea trebuie să reflecte întru totul personalitatea, pasiunile și dinamica locuitorilor ei.

Cu toții ne dorim locuințe moderne, însă NU trebuie să facem niciodată rabat de la ceea ce ne reprezintă pe noi cu adevărat.

Dacă dispui de un buget redus, trebuie să fii generos cu trei obiecte deosebit de importante care îți vor transforma sufrageria într-un living fabulos:

  1. Perdelele și draperiile;
  2. Covorul din mijlocul camerei de zi;
  3. Piesa de mobilier vedetă sau obiectul vedetă al sufrageriei tale.

Acestea sunt cele 3 secrete care te vor ajuta să îți amenajezi livingul în stilul de design interior dorit de tine. Cel care îți va reflecta cel mai bine personalitatea și pasiunile. Pentru toate celelalte elemente ale sufrageriei, poți folosi mai multă creativitate și mai puțini bani. Însă perdelele, covorul și mobila vedetă trebuie să arate senzațional. Acestea sunt principalele sfaturi pentru amenajarea livingului cu un buget redus!

1. Perdele și draperii!  Ferestrele sunt ochii locuinței, iar perelele și draperiile sunt cele care te conduc până în inima respectivului living. Perdelele și draperiile au un rol atât de design, cât și un rol funcțional, protejând locuința de privirile indiscrete ale vecinilor, dar și de razele orbitoare ale soarelui.

Alegerea perdelelor nu este o misiune ușoară deoarece există o varietate extrem de mare de culori, texturi și modele. Perdeaua trebuie să se încadreze perfect în designul livingului.

Dacă țineți la intimitatea dumneavoastră, vă place întunericul și doriți să vă protejați de aerul rece de afară, puteți opta pentru o perdea căptușită. Dacă perdeaua are un rol pur decorativ și iubiți lumina, puteți opta pentru o perdea necăptușită.  

Pentru un design clasic și formal, perdelele din mătase grea sau catifea reprezintă alegerea cea mai bună. Printre cele mai frecvente alegeri sunt perdelele dintr-un amestec de mătase artificială și satin mătăsos sau bumbac. Pentru un design casual al livingului, se vor utiliza perdelele vălurite din catifea șifonată sau din bumbac.

În ceea ce privește culoarea, puteți opta pentru varianta prudentă și elegantă sau puteți să suprindeți cu unele îndrăznețe și viu colorate. Pot fi utilizate perdele în culori în ton cu pereții, dar cu câteva nuanțe mai închise. Perdelele viu colorate, necăptușite, vor inunda camera cu aceeași culoare atunci când soarele va străluci. Așadar, galbenul, rozul sau verdele sunt alegeri mai potrivite decât albastrul sau roșul puternic, de exemplu.

Dacă mobilierul este bogat în modele elaborate, atunci perdelele cât mai simple și mai rafinate sunt potrivite. Dacă mobilierul este simplu, pot fi luate în considerare perdelele cu diverse imprimeuri care să se potrivească designului livingului. Un imprimeu mare, într-o culoare îndrăzneață poate transforma camera de zi într-un living spectaculos.

Perdelele care se revarsă pe podea cu încă 5-10 cm sunt mai elegante decât cele care abia ating podeaua!

Perdelele scurte sunt interzise dacă în fața ferestrei nu există un calorifer sau un pervaz mai generos, de exemplu. Se poartă perdelele până în podea. Măsurătorile se fac de la podea până la sistemul de prindere, la care se vor mai adăuga câțiva centimetri în plus pentru tiv. Ca lățime, trebuie să fie de două ori și jumătate mai mari decât ferestrele.

Pentru sistemul de tragere al perdelei, foarte în vogă sunt cordoanele, șnururile și numeroasele accesorii pentru perdele și draperii.

Acestea sunt doar câteva sfaturi pentru amenajarea livingului și pentru alegerea unor perdele potrivite, mai multe detalii găsești pe site-ul de www.edifica.ro.

2. Alegerea unui covor perfect! Fără perdele și covoare casa pare neterminată! Covorul nu este doar util, el este pata da culoare a camerei, emană căldură și eleganță, realizează un contrast plăcut și cu siguranță conferă personalitate livingului.
Un covor NU este o mochetă și NU trebuie să acopere întreaga suprafață a podelei. Așadar, el trebuie să accentueze zona de activitate a camerei, atât. El trebuie să se afle în centrul camerei, astfel încât persoanele așezate pe fotolii sau pe canapea să fie cu picioarele pe covor, nu pe parchetul rece. Covorul se așează în imediata apropiere a locurilor în care vor sta oamenii așezați.

Sunt recomandate: covorul cu lățimea egală cu cea a canapelei, un covor puțin mai îngust decât lățimea canapelei sau un covor puțin mai lat decât lățimea canapelei.

Cu cât dimensiunea podelei este mai mică, cu atât culoarea covorului va fi mai puțin intensă. Cu cât dimensiunea podelei este mai mare, cu atât culoarea covorului va fi mai puternică. Culoarea covorului poate fi asortată cu cea a canapelei. Dacă aceasta deține mai multe culori se va alege culoarea cea mai puțin dominantă. Se poate asorta, de asemenea, cu culoarea perdelelor, draperiilor, pernuțelor decorative sau a ramelor tablourilor. Se poartă culorile pastelate și delicate.

Un truc demn de luat în seamă este faptul că nuanțele vii pot fi alăturate culorilor neutre. Adică, dacă aveți o canapea maro, puteți opta pentru un covor bej, de exemplu. Culorile aprinse emană căldură, însă covoarele deschise și pale, oferă senzația de spațiu generos și aerisit.

Puteți opta pentru un covor într-o singură culoare și mai potolită decât culoarea canapelei dacă aceasta este viu colorată sau prea închisă. Covoarele într-o singură culoare sunt potrivite livingurilor de dimensiuni mai mici. Pentru un covor multicolor, culoarea dominantă din el trebuie să se regăsească și în cea a canapelei și, de asemenea, să se potrivească cu restul culorilor din cameră.

Sfaturi pentru amenajarea livingului cu un buget redus!

Pentru livinguri sunt potrivite covoarele cu imprimeuri, persane sau turcești, în nuanțe de roșu, verde, gri și așa mai departe. Ideale sunt covoarele din lână, însă sunt mai scumpe. Covoarele din fibre sintetice sunt mai ieftine, însă și acestea sunt foarte frumoase. De asemenea, în vogă sunt covoarele „lățoase” sau cu texturi în relief, dar și cele în stil rustic din lână, bumbac, iută sau sisal.

Pe podelele lucioase ca ale livingurilor sunt potrivite covoarele subțiri. Cele groase și moi sunt potrivite pentru gresie, de exemplu. Pentru mobilierul închis la culoare, ideale sunt covoarele în culori neutre sau pale.

Primele elemente care sar în ochi atunci când intri într-o cameră sunt perdelele, covorul și piesa de mobilier principală a livingului. În ele trebuie să se regăsească sufletul tău!

Modernizarea sau recondiționarea unei piese de mobilier moștenite din generație în generație. Așadar, în loc să arunci scaunele bunicii sau cufărul străbunicii, mai bine le-ai recondițona. Acestea pot fi recondiționate prin utilizarea unor țesături fine și moderne, prin șlefuire și vopsirea în culori neutre. Obiectul vechi, aparent banal, al sufrageriei, poate deveni piesa de mobilier vedetă a livingului tău.

Iată 6 sfaturi pentru amenajarea livingului cu un buget redus:

  1. Văruiți pereții într-o culoare catifelată în locul aplicării unui tapet scump.
  2. Parchetul laminat poate înlocui cu succes o podea din lemn.
  3. Livingul nu trebuie să fie aglomerat cu mobilă, ci un open space ideal pentru a petrece timpul liber alături de familia ta.
  4. Eleganța poate fi combinată cu confortul prin piese de mobilier puține, dar de efect.
  5. Dacă nu aveți o piesă de mobilier veche pe care să o transformați în elementul cheie al livinglui, puteți crea un șemineu fals care să asigure sufrageriei personalitate.
  6. Lăsați lumina să abunde camera pentru a intensifica sentimentul unui cămin călduros.

Sfaturi pentru amenajarea livingului cu un buget redus este articolul pe care îl poți folosi drept pretext pentru a-ți transforma sufrageria în camera ta cea mai dragă. Livingul este sufletul locuinței tale. Pentru a te simți acasă în căminul tău, merită să faci toate schimbările pe care le simți, indiferent cât ar costa acestea! Ai nevoie de mai multe sfaturi pentru amenajarea livingului? Apelează la un specialist cu care poți colabora pentru realizarea proiectului tău!

Cele mai citite

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...

Activiști germani pentru climă, condamnați la închisoare pentru că au pulverizat împroșcat cu vopsea pe Poarta Brandenburg

Un tribunal german a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare trei activiști pentru climă care au pulverizat vopsea portocalie pe coloanele emblematicei...
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...
Ultima oră
Pe aceeași temă