Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sindicatul scenariştilor americani a dat în judecată patru mari agenţii de la Hollywood

Sindicatul scenariştilor americani a dat în judecată patru mari agenţii de la Hollywood

Sindicatul scenariştilor americani (WGA), creatorul „The Wire”, David Simon, şi alţi şapte scriitori au dat în judecată patru mari agenţii de impresariat artistic de la Hollywood, relatează Reuters.

Rl online 0 comentarii

Reclamanţii încearcă să susţină că onorariile stabilite de agenţii - un agent este plătit direct de angajatorul scriitorului în loc să primească 10% comision de la scriitor - sunt ilegale atât în statul California, cât şi în baza legii federale.

În ultimele decenii, plăţile de acest fel au devenit un standard pentru cele mai mari patru agenţii, a căror putere a fost consolidată.

Procesul a fost deschis la Curtea Superioară din Los Angeles. În documente este susţinut că agenţiile sunt stimulate să reducă numărul de scenarişti plătiţi de companiile de producţie şi al altor talente dintr-un show.

Onorariile la care face referire WGA încalcă şi Legea concurenţei.

Agenţiile William Morris Endeavor, Creative Artists Agency, United Talent Agency şi ICM Partners numite în plângerea depusă primesc 80% din onorariile plătite de studiourile şi reţelele de la Hollywood, potrivit WGA.

În replică, Association of Talent Agencies (ATA), din care fac parte cele patru, a transmis miercuri că deschiderea acestui proces este un semn că WGA „se află pe un drum predefinit spre haos” şi nu a arătat nicio clipă intenţia de a negocia.

„Ştiind că ar putea dura luni sau chiar ani pentru ca acest litigiu să fie soluţionat, liderii WGA îşi trimit, fără a fi necesar, membrii şi industria noastră într-o situaţie de incertitudine pe termen lung”, a spus Karen Stuart, director al ATA.

Relaţia dintre WGA şi ATA a fost reglementată, timp de 43 de ani, de un acord care stabileşte felul în care sunt reprezentaţi scriitorii.

După ce negocierile privind încheierea unui nou acord au eşuat, WGA le-a cerut agenţilor să semneze un nou cod care va elimina onorariile.

Majoritatea agenţilor au refuzat, iar vineri, WGA şi-a îndemnat membrii să îşi concedieze agenţii care nu au semnat noul cod.

Comentarii

loading...