21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleSituația turismului în Bulgaria în 2020 – Stațiunile sunt pline mai mult...

Situația turismului în Bulgaria în 2020 – Stațiunile sunt pline mai mult cu turiști locali

Statul bulgar susține eforturile industriei turismului de a inversa imaginea negativă a Bulgariei ca destinație de vacanță, care a fost creată de ceva timp.

Înainte de pandemia de coronavirus, turismul din Bulgaria a raportat rezultate foarte bune, însă în acest an experții au observat o scădere accentuată, îndeosebi din cauza faptului că a existat acea perioadă când libera circulație a persoanelor era sever restricționată. În luna iunie a acestui an, s-a înregistrat o scădere a numărului de turiști în Bulgaria cu 75% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În ciuda știrilor negative, care apar în mass-media, Bulgaria este considerată una din cele mai sigure țări din Europa pentru turiști. Această țară a luat toate măsurile necesare pentru a face față crizei provocate de Covid-19. În zona hotelieră, bulgarii au aplicat o strategie rațională și mai eficientă de marketing mai ales în zonele turistice de pe coasta Mării Negre și a stațiunilor de munte. Încă din luna iunie, în Bulgaria s-a decis să se ofere sprijin financiar companiilor privind turismul.

Bulgarii sunt foarte hotărâți să ajute industria turismului, de aceea au aplicat scutiri de impozite și alte avantaje (vouchere, umbrele gratuite, prețuri simbolice pentru șezlonguri pentru a avea distanță mai mare între turiști și altele) care, rămâne de văzut dacă vor ajuta atât cât se crede în susținerea acestei industrii. Probabil că va fi prea puțin, având în vedere pierderile suferite din cauza crizei create de pandemia COVID-19.

În Bulgaria cerințele de siguranță pentru vacanță sunt mai mari ca niciodată. Ministrul turismului bulgar s-a dovedit responsabil având în vedere că a dezvoltat o strategie pentru sezonul estival, începând cu luna iulie a acestui an. S-a dorit redresarea după criză și deschiderea de hoteluri și pensiuni, însă lucrurile nu au evoluat atât de repede pe cât s-a dorit.

În acest an, turiștii străini provin în principal din țările vecine Bulgariei. Cum era de așteptat, majoritatea turiștilor au fost din România, dar nu la nivelul de anul trecut. Aceștia au fost urmați și de turci, macedoneni, greci.

În această țară, autoritățile bulgare au organizat și controlat condițiile pentru o vacanță sigură în toate stațiunile și s-au dovedit serioși pe zona hotelieră în contextul pandemiei COVID-19. În august, numărul de turiști străini a crescut, dar nu mult, deși conform informațiilor vehiculate în mass-media, fluxul principal era așteptat în această lună din sezonul estival. Bătălia pe turiști a fost acerbă în această vară și s-a dat între Grecia și Bulgaria.

Deși numărul de turiști în Bulgaria a scăzut comparativ cu anul trecut, totuși există și tendințe pozitive. Bulgaria încearcă să facă față situației de criză și în continuare. Patronii de hoteluri de pe litoral dar și de la munte au ales să-și păstreze personalului și clienții, să-și promoveze serviciile oferite prin pachete turistice avantajoase și să atragă astfel turiștii bulgari și străini. Reprezentanții turismului bulgar afirmă că s-au luat toate precauțiile suficiente împotriva răspândirii coronavirusului.

Românii care au ales deja Bulgaria pentru petrecerea concediului de vară spun că au avut parte de o vacanță bună și sigură. Asta s-a datorat și faptului că serviciile și condițiile de cazare sunt de cea mai bună calitate, mai ales pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Cele mai populare stațiuni de petrecere a vacanței pentru turiști în acest an sunt Varna și Nisipurile de Aur.

În aceea ce privește incidentele sau infracțiunile despre care tot se vehiculează în presă în această țară, turiștii pot raporta problemele la poliția din Bulgaria și pot beneficia și de oferta de servicii juridice în Bulgaria, mai ales dacă este vorba despre despăgubiri sau necesitatea de a fi reprezentați în instanță. În cazul unor posibile vătămări suferite în urma unor infracțiuni, turiștii au drepturi procesuale în procesul penal. Un avocat cu experiență și vorbitor de limba română va ști exact cum decurg lucrurile în asemenea situații neplăcute și cum se pot rezolva ele rapid în Bulgaria.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă