10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleSoluții inteligente pentru acasă: etajere moderne și rafturi pentru depozitare

Soluții inteligente pentru acasă: etajere moderne și rafturi pentru depozitare

Fie că locuiți la casă sau la bloc, cu siguranță știți că păstrarea ordinii într-o locuință se poate dovedi o adevărată corvoadă.

Odată cu trecerea timpului se adună o sumedenie de obiecte personale și decorațiuni, astfel încât organizarea acestora este o reală provocare. Soluția salvatoare, potrivită în absolut orice încăpere, este utilizarea etajerelor și a rafturilor. Acestea sunt extrem de utile în depozitare și, în plus, arată și foarte bine, potrivindu-se în orice stil decorativ și armonizând cu orice decor.

Cum alegeți cele mai potrivite etajere și rafturi de perete suspendate?

Etajerele sunt reprezentante emblematice ale stilului scandinav în decorațiuni interioare, deoarece îmbină cu succes aspectul estetic cu cel funcțional.

Fie că vă aflați în căutarea unor etajere pentru cărți sau a unor rafturi potrivite pentru depozitarea sticlelor de vin, important este să țineți cont de specificul și de dimensiunea încăperii în care doriți să le montați.

De altfel, sunt mai multe criterii pe care trebuie să le aveți în vedere pentru a alege etajerele și rafturile potrivite, iar în continuare veți găsi o scurtă prezentare a acestora:

  • Materialele din care sunt fabricate

În funcție de calitatea materialelor, etajerele și rafturile vor putea susține o anumită greutate. În magazinele online veți găsi o diversitate impresionantă de modele de etajere și rafturi, însă de o calitate superioară sunt rafturile din lemn, metal, sticlă, MDF și combinații dintre acestea.

Lemnul masiv și sticla pot fi considerate variante premium grație esteticului desăvârșit, dar și a durabilității.

  • Modul de fixare

Alegeți varianta ideală gândindu-vă dacă sunteți dispuși să găuriți sau nu pereții, dar țineți cont și de spațiul disponibil din încăperi. Astfel, veți putea alege rafturi de perete suspendate, dacă nu aveți o problemă în a da găurile pentru fixare, sau modele ce permit amplasarea pe podea sau pe o alta suprafață, sprijinindu-se pe piciorușe sau pe o bază plată.

Într-o locuință mai puțin spațioasă, etajerele suspendate vor fi cea mai potrivită alegere, întrucât acestea folosesc la maximum spațiul disponibil. Singurul dezavantaj al acestor modele este că nu pot fi mutate atât de simplu dintr-un loc în altul, fiind nevoie să faceți, din nou, alte găuri în perete.

  • Dimensiunile

Dimensiunile etajerelor sau a rafturilor sunt direct influențate de dimensiunea întregii locuințe. Există însă și mici trucuri de care trebuie să țineți cont pentru a decora casa într-un stil cât mai plăcut.

În încăperile mai mici optați pentru etajere în culori deschise și rafturi înguste, iar în cele mai mari, cum este livingul, puteți pune rafturi moderne de living în culori tari, impunătoare, pentru a crea un plus de efect și pentru a le delimita clar de restul pieselor de mobilier.

  • Tipul etajerelor

La o simplă căutare veți vedea că există mai multe variante de etajere și rafturi de depozitare. Cele mai simple sunt rafturile tip poliță, care sunt independente și pot fi montate grupat sau libere unele față de altele. Acestea sunt potrivite pentru rame foto, cărți sau mici obiecte decorative.

Specifice designului modern sunt rafturile monobloc, ce au diverse forme (dreptunghi, cub, triunghi), realizate din combinații de materiale naturale, într-un design minimalist. Un alt tip destul de popular este cel al etajerelor clasice, cu sau fără rafturi interioare, ce permit fixarea pe verticală.

NORDA: o gamă variată de etajere moderne la prețuri avantajoase

Oricare ar fi stilul pentru care optați, în magazinul online NORDA veți găsi etajere și rafturi calitative, potrivite pentru locuințele decorate într-un stil deosebit. Magazinul comercializează produse de inspirație scandinavă, apreciate pentru simplitatea, eleganța și utilitatea lor.

NORDA este singurul magazin cu acest specific din nord-vestul țării și le propune clienților o abordare diferită în materie de decorațiuni interioare, axată pe funcționalitate maximă, naturalețe și pe ideea de aerisire a spațiului.

Veți găsi pe site diverse modele de rafturi din lemn, metal sau sticlă, etajere cu un design ce surprinde prin eleganță și îmbinarea inedită de materiale, rafturi moderne de living pentru o organizarea ingenioasă a spațiului și etalarea rafinată a colecțiilor personale etc.

Descoperiți stilul nordic pe nordashop.com și lăsați-vă cuceriți de modul perfect în care simplitatea și bunul gust se îmbină cu utilitatea!

 

 

Cele mai citite

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024

O brigadă de patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, va oficia la Campionatul European de fotbal din Germania, conform anunțului făcut astăzi...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

VIDEO. Predoiu: “Ungaria continuă să susțină aderarea României la Schengen terestru”

În urma unei întâlniri de lucru cu omologul său de la Budapesta, Sandor Pinter, ministrul Afacerilor Interne din România, Cătălin Predoiu, a reiterat angajamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă