18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleSoluţii pentru decoruri exotic urbane

Soluţii pentru decoruri exotic urbane

Puşa Hack, fondatorul EXOTIQUE, prezintă mai multe soluţii pentru decoruri exotic urbane care se regăsesc în acest showroom care a devenit de curând un hub de design, precum şi modul în care acestea pot fi utilizate la personalizarea casei în stil contemporan.

Puşa Hack, fondator EXOTIQUE

 

Piesele de mobilier din lemn masiv de origine asiatică, din India sau China, de exemplu, cele realizate manual şi utilizate ca accent într-un décor modern au reprezentat mult timp un mod excelent de a adăuga  un interes sporit  întregii ambianţe mai ales că se spune că vibraţia lemnului accesorizează. Şi acum acest procedeu se poate aplica în decorurile urbane iar plecând de la această idee au apărut şi oferte noi, care vin în concordanţă cu un stil industrial.  Sunt recomandate în acest sens, de exemplu, blaturile din lemn combinate cu cadre şi suporturi metalice.

Piese în stil colonial

Totodată, în această categorie intră şi piesele de aceeaşi provenienţă asiatică (India) din piele caracterizând un stil colonial. Birourile, comodele sau fotoliile din piele, cu mânere specifice şi având forme de cufere sau geamantane, acompaniate, la rândul lor de mici decoraţiuni sau accesorii de acelaşi tip, induc o ambianţă specială, care te fac să visezi şi te duc cu gândul către meleaguri exotice.

Un fotoliu sau  o canapea din piele în stilul britanic Chesterfield (se menţin la mare modă) oferă aceeaşi ambianţă şi poate deveni piesa de rezistenţă a întregii amenajări. Este bine de menţionat că nu este necesar ca întregul decor să fie compus din astfel de piese, se poate apela la una singură sau se poate realiza un aranjament, un colţ (romantic) de retragere.

Nu uitaţi micile decoraţiuni!

Se ştie că în decorurile urbane actuale, una dintre tendinţele care se fac tot mai mult simţite este folosirea a decoraţiunilor care încălzesc decorul şi însoţesc întotdeauna piesele de mobilier. Nu vă sfiiţi deci să le utilizaţi chiar din abundenţă, nici chiar minimalismul nu mai recomandă renunţarea la astfel de ambientări.

Astfel, o folosire mai largă o  pot avea micile decoraţiuni asiatice ce pot fi expuse pe etajere, mese, console, etc.  iar tot acest decor poate fi ambientat cu opere de artă. Exemple de acest fel şi care simulează funcţiuni sau aranjamente din case  se regăsesc din belşug chiar în showroomul EXOTIQUE. Multe dintre aceste decoraţiuni pot avea rol simbolic şi efect energizant (unele sunt specific Feng Shui) iar soluţiile expuse se pretează la orice funcţiune a casei, de la living şi dining, la dormitor, baie, birou sau terasă. Ele pot intra în combinaţie perfectă cu accesorii funcţionale care în acest caz se recomandă a fi cele realizate din ceramică, sticlă, metal sau piatră.

Pentru iubitorii de DO-IT-YOURSELF, uneori chiar furnizorii asiatici oferă idei şi soluţii de design. De exemplu, un blat de lemn poate fi folosit pe post de consolă sau uşă în timp ce o secţiune dintr-un copac poate fi o masă sau suportul unei oglinzi. Deasemenea astfel de exemple se regăsesc în showroom.

Renovarea de clădiri istorice

Pentru renovarea de conace, castele sau case istorice precum şi pentru o amenajare originală  de hoteluri, cluburi, restaurante, se propun soluţii cum sunt stâlpi sau minunate porţi vechi şi alte piese unice recuperate de la palate vechi sau clădiri istorice din India, Thailanda sau Bali. Pentru restaurante, baruri sau magazine există deasemenea soluţii de depozitare sau accesorii exotice cum sunt rafturi, oglinzi sau comode de aceeaşi provenienţă.

Mai multe detalii şi soluţii de acest fel se pot găsi pe www. exotique.ro, site-ul noului hub de design.

 

 

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă