17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleStarurile i-au adus un omagiu lui Little Richard. Cântărețul a murit sâmbătă

Starurile i-au adus un omagiu lui Little Richard. Cântărețul a murit sâmbătă

Little Richard, al cărui nume real era Richard Penniman, a fost un pionier al rock’n’rolului, clasat cu adevăratele somități ale genului.
„RIP Little Richard”, a spus Van Zandt, membru al E Street Band al lui Bruce Springsteen și un actor din The Soprano. „Omul care a inventat rock rock’roll-ul. Elvis [Presley] l-a popularizat. Chuck Berry a fost povestitorul. Richard a fost arhetipul.”
Bruno Mars a aprins o lumânare marca Richard pe Instagram „Love you Little Richard”, în timp ce regizorul Spike Lee, câștigător la Oscar, a spus „Odihnește-te în pace, unul dintre adevărații creatori ai rock and roll-ului” și a adăugat o referire la „Comercialul pe care l-am regizat cu Little Richard și Michael Jordan, 1991.”
Un alt regizor, câștigătorul Emmy, Ava DuVernay, a scris: „I-am servit brunch-uri cu mâncarea sa de suflet lui Little Richard în fiecare duminică, timp de un an, în timp ce lucram ca ospătăriță la Back Porch-ul mătușii Kizzy din LA.
“Fosta primă doamnă Michelle Obama a lăudat „exuberanța, creativitatea lui și refuzul lui de a fi altceva decât el însuși”.„Little Richard a pus bazele generațiilor de artiști ce-i vor urma”, a spus ea. „Suntem atât de norocoși că l-am avut. Trimit toată dragostea mea familiei și prietenilor săi astăzi.”
Richard Penniman, s-a născut în Macon, Georgia, în decembrie 1932. El a avut o sănătate precară de câțiva ani, suferind probleme de șold, accident vascular cerebral și atac de cord.
Fiul lui Richard, Danny Penniman, a confirmat pentru prima dată moartea tatălui său. Richard s-a stins din viață din cauza cancerului osos în Nashville.
Cariera lui Richard a început la sfârșitul anilor 1940, a devenit cunoscut atunci când a semnat cu Specialty Records în 1955, lansând o serie de single-uri sălbatice și flamante – Tutti Frutti, Long Tall Sally, Rip It Up, The Girl Can’t Help It, Lucille, Keep A-Knockin ‘și Good Golly , Domnișoară Molly, printre altele – asta l-a făcut o stea pe ambele părți ale Atlanticului. Biograful Charles White a descris melodiile ca fiind „scrieri sfinte ale rock-ului”.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă