Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Stilul de viaţă sedentar va provoca 50.000 de decese anual în Marea Britanie

Stilul de viaţă sedentar va provoca 50.000 de decese anual în Marea Britanie

Stilul de viaţă sedentar va provoca aproximativ 50.000 de decese pe an în Marea Britanie şi va presupune un cost de 700 de milioane de lire pentru sistemul naţional de sănătate (NHS), potrivit unui studiu publicat luni de revista Journal of Epidemiology & Community Health.

Rl online 0 comentarii

Studiul, realizat de centrele nord-irlandeze Queen's University Belfast şi Ulster University, demonstrează nu doar că o mare parte din populaţia britanică are obiceiuri sedentare, ci şi că realizează activităţi în timpul liber bazate pe obiceiuri de viaţă puţin sănătoase.

Experţii au semnalat, de asemenea, că recomandările făcute de organismele publice pentru a evita acest tip de practici sunt puţin concrete.

Studii anterioare au relevat că britanicii petrec o mare parte a zilei aşezaţi, fapt ce creşte riscul de a suferi boli cardiovasculare, diabet de tip 2 şi diferite tipuri de cancer care pot determina moartea.

Noutatea adusă de acest studiu este cifrarea costului financiar al acestui tip de comportament şi suportat de sistemul medical naţional care se ridică la aproximativ 700 de milioane de lire (815 milioane de lire).

Datele au analizat incidenţa comportamentului sedentar asupra riscului de a suferi cinci boli (diabet de tip 2, patologii cardiovasculare, cancer de colon, de endometru şi de plămâni).

Cifrele privind comportamentul sedentar au fost furnizate de Sondajul privind sănătatea Marii Britanii din 2012, care au relevat că 30 % dintre adulţi petrec cel puţin şase ore pe zi aşezaţi în zilele de lucru, un procent care se ridică la 37 % la sfârşit de săptămână.

Experţii au avertizat că este necesară luarea de măsuri care să reducă obiceiurile de viaţă puţin sănătoase cu scopul de a ameliora sănătatea generală a populaţiei şi a reduce costul pe care îl presupune pentru sistemul medical naţional.

Comentarii

loading...