4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleSucces total pentru singura librărie cu transport gratuit din România, de Black...

Succes total pentru singura librărie cu transport gratuit din România, de Black Friday

Anul acesta, Black Friday a fost un succes total pentru LIBREX, singura librărie cu transport gratuit din România! Cifrele vorbesc de la sine și dincolo de acestea este bucuria de a ajuta oamenii să redescopere pasiunea pentru citit. LIBREX a înțeles cât de important este cititul în timpul acestei pandemii, astfel încât a hotărât să ofere transport gratuit la fiecare comandă, indiferent de valoarea ei, încă din prima zi a Stării de Urgență din România. Datorită acestui fapt, comenzile au început să crească și oamenii au redescoperit timpul liber de calitate petrecut în compania unei cărți foarte bune.

Black Friday la libraria online LIBREX a durat 3 zile, între 13 și 15 noiembrie și în tot acest timp s-a înregistrat un număr record de comenzi, datorat atât transportului gratuit, dar și reducerilor tentante, care au ajuns chiar și până la 90%.

 

Cum se traduce Black Friday 2020 pentru LIBREX în cifre?

Cifrele arată un succes imens pentru LIBREX de Black Friday 2020, însă este mai mult decât atât. Librex a demonstrat cu această ocazie că românilor încă le place să citească: au nevoie doar de motivația potrivită pentru a redescoperi acest obicei sănătos și relaxant. În cazul de față, oferirea transportului gratuit a contribuit decisiv la creșterea numărului de comenzi, având în vedere că reducerile au fost atât de mari, încât dacă ar fi fost plătit, transportul valora mult mai mult decât unele cărți.

Cea mai bună dovadă a succesului de Black Friday la LIBREX este creșterea numărului de comenzi față de 2019 cu 507,97%. Reducerile oferite de către LIBREX au fost reale și în unele cazuri au fost chiar și de 90%. În total, librăria a acordat reduceri în valoare de 1,24 milioane lei, ceea ce a impulsionat clienții să comande cărțile care le prezentau cel mai mare interes. În ceea ce privește valoarea medie a coșului de cumpărături, acesta a fost de 58 lei. Valoarea celei mai mari comenzi a fost de 5485.40 lei și a însumat 164 de cărți (plasată din Moroeni, județul Dâmbovița). Este interesant de analizat și topul orașelor fruntașe la numărul de comenzi plasate, care se rezumă astfel: București 34.52%, Cluj 7,34%, Iași 6.22%, Timis 5.60% și Brasov 4.25%. Referitor la preferințele consumatorilor români, cele mai multe cărți comandate au fost din categoria beletristică, urmate de cele pentru copii, dezvoltare personală, cărți pentru adolescenți și parenting.

Cel mai bine vândut produs de pe LIBREX a fost și cel care s-a bucurat de cea mai mare reducere, de 90%: Pachetul Made in Sweden (două volume) la prețul de 5.40 lei. Acesta s-a vândut în doar 3 ore în 500 de exemplare.

Interesante sunt și cifrele referitoare la trafic și la comportamentul clienților referitor la plasarea comenzilor. Astfel, 58% dintre comenzi au fost plătite cu cardul, iar traficul preponderent a venit de pe dispozitive mobile. Cele mai multe comenzi au fost efectuate de pe mobil (70,49%).

A existat și un ,,minut de aur”, interval în care s-au plasat 72 de comenzi: 07:31-07:32, pe 13.11), iar vârful de trafic pe site a înglobat 1252 vizitatori simultan.

Față de anul 2019, Black Friday a însemnat o creștere susținută pentru LIBREX, din toate punctele de vedere:

– traficul a crescut cu 215%

– rata de conversie a crescut cu 63,52%

– numărul de comenzi a crescut cu 507,97%

– valoarea comenzilor a crescut cu 272,02%.

În încheiere, am vrea să știm dacă tu ai cumpărat cărți de Black Friday și dacă ai fost mulțumit de reducerile acordate!

sursa foto: www.librex.ro

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă