8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleSuma fabuloasă pe care a obținut-o Angelina Jolie. Actrița a vândut un...

Suma fabuloasă pe care a obținut-o Angelina Jolie. Actrița a vândut un cadou de la Brad Pitt

Așa cum se știa de la începutul lui februarie, Angelina Jolie a scos la licitație unul dintre tablourile pe care fostul său soț, Brad Pitt, i le-a făcut cadou. Pe 1 martie, în cadrul licitației actrița a reușit să obțină o sumă fabuloasă pe opera de artă!

Deși estimarea inițială varia de la 1,5 milioane de lire sterline la 2,5 milioane de lire sterline (de la 2 milioane la 3,4 milioane de dolari), Jolie a reușit să câștige 11.5 milioane de dolari.

Actorul Brad Pitt a cumpărat tabloul în 2011 de la dealerul de antichități Bill Rau pentru Jolie, potrivit unei surse apropiate celor doi și cunoscătoare ale detaliilor despre vânzare. Dealerul de antichități Bill Rau, care deținea tabloul anterior, a declarat pentru CNN că tabloul a fost oferit cadou fiului președintelui Roosevelt, care a vândut apoi piesa unui cineast în anii 1960. Potrivit lui Rau, pictura a ajuns în New Orleans, unde a fost păstrată în dulapul unei familii locale timp de peste 50 de ani înainte ca fiica vitregă a familiei să moștenească lucrarea și să ia legătura cu galeria sa, M.S. Rau.

 

Mai multe detalii despre tabloul lui Churchill

·         Deși Churchill a pictat mai multe scene în Maroc înainte de începerea războiului, aceasta este singura lucrare cunoscută pe care a făcut-o între 1939 și 1945.

·         Churchill a creat „Turnul Moscheii Koutoubia” în Marrakech, Maroc, în 1943, după ce a participat la Conferința de la Casablanca. În timpul acestui summit, el și președintele american de atunci, Franklin D. Roosevelt, au discutat despre strategiile privind înfrângerea Germaniei naziste. Churchill a dăruit apoi pictura lui Roosevelt.

·         „Pictura descrie chiar momentul în care cei doi lideri mondiali admirau peisajul maiestuos din Marrakech, în timp ce soarele apunea deasupra Munților Atlas, iar Winston Churchill i-a dăruit tabloul președintelui Roosevelt tocmai pentru a fixa în memorie aceste momente care i-au entuziasmat pe amândoi, ceea ce m-a impresionat și mai mult’, a declarat curatorul de artă Bill Rau.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă