7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleTendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Unul din spatiile cel mai greu de decorat, atunci cand renovam sau ne mutam intr-o casa noua, este dormitorul copiilor. In general, parintii isi doresc sa ii surprinda pe cei mici atunci cand le decoreaza camera, creand in acelasi timp un spatiu in care acestia sa se simta confortabil si in largul lor. Care sunt ultimele sfaturi pentru decorarea dormitorului copilului si cum ii vei oferi confort? Afla tendintele in cele ce urmeaza.

Daca consultam revistele sau site-urile de specialitate vom descoperi ca exista o gramada de posibilitati pentru decorarea spatiului copiilor. Asta ne poate pune putin in dificultate. Un bun inceput ar fi sa stii ca atunci cand alegi mobila pentru copii, aceasta ar trebui sa fie complet asortata. Copiii acorda o atentie mult mai mare decat crezi acestui aspect. Camera copilului trebuie sa ii ofere o stare de bine si confort, iar mobilierul joaca un rol cat se poate de important. Este indicat ca mobila sa fie in aceeasi culoare sau in nuante asortate (de preferat ar fi culorile pe care cel mic le iubeste), sa aiba acelasi design si forme, astfel incat sa creeze o armonie completa.

Asortarea sau lucrurile care se aseamana sunt importante pentru psihicul celui mic. Este demonstrat stiintific faptul ca acest aspect ii ajuta pe copii sa fie mai calmi si sa se concentreze mai usor. La va fi usor sa gaseasca ordinea in jurul lor si asta le va oferi posibilitatea de a intelege care este locul lor si al lucrurilor din jurul lor in lume. Astfel vor face mai usor conexiuni si in timp vor avea o dezvoltare sanatoasa. Ordinea, de fapt, ar trebui sa fie o constanta in activitatile lor zilnice, nu numai in mobilierul care ii inconjoara.

Un dormitor pentru copii este spatiul unde acestia se joaca, viseaza si se odihnesc ori invata. Camera este reflexia personalitatii, dar si a gustului personal. Asadar aceasta trebuie decorata in asa fel incat sa devina micul lui univers. Daca celui mic ii plac masinutele, atunci un covor si un mobilier cu aceasta tema, stickere cu masini si alte elemente sunt perfecte pentru a-i aranja totul conform dorintelor. Daca ii plac animalutele, camera poate fi decorata cu plusuri si mobilier cu astfel de imprimeuri si tot asa.

Desi estetica si decoratiunile dintr-o camera pentru copii sunt importante, fuctionalitatea si designul sunt si mai importante. Parintii prefera ca spatiul destinat copilului sa fie confortabil si usor de mentinut. Totusi camera trebuie sa contina un pat sau doua (daca sunt doi copii), un dulap, birou sau masa de lucru si eventual un spatiu de depozitare a jucariilor. Totul trebuie calculat astfel incat sa ramana suficient loc pentru joaca sau pentru ca cei mici sa isi primeasca prietenii. Ai grija ca intregul spatiu sa nu fie supraincarcat. Acest lucru este valabil inclusiv pentru celelalte incaperi din casa.

O camera prea incarcata este obositoare. Daca ai putin spatiu, alege piesele standard de mobilier. In mediul online poti gasi mobila ideala, cu un design placut, in tendinte, construita din materiale de calitate. In plus, mobila speciala pentru cei mici, este realizata in asa fel incat sa ofere confort si siguranta copiilor.

Un alt aspect important legat de mobilierul din camera copilului este salteaua. Specialistii recomanda o saltea din materiale naturale, cum ar fi o saltea cu captuseala din iarba de mare. Aceasta are numeroase beneficii cum ar fi mentinerea unei temperaturi constante a corpului si este extraordinara pentru coloana vertebrala. O asemenea saltea este ideala pentru un somn linistit si pentru o pozitie corporala corecta atunci cand copilul se odihneste. Toate acestea influenteaza pozitiv modul in care cel mic se dezvolta. Un copil care doarme bine, este un copil linistit, care da randament in toate activitatile si, mai preusus de toate, este un copil sanatos.

Atunci cand vorbim despre copii, nu numai mobilierul, mancarea, salteaua sau alte lucruri de acest gen sunt importante. Inclusiv halatele de baie pentru copii, au un rol impotant si sunt extrem de apreciate de catre acestia.

Halatele de baie de calitate trebuie sa aiba urmatoarele calitati:

1. Sa fie confectionate din bumbac moale si de cea mai buna calitate. Puterea de absorbtie a apei este foarte mare, sunt calduroase si confortabile, astfel incat sa ii faca pe cei mici sa se simta protejati atunci cand ies de la baita.

2. Sa aiba culori placute, extrem de iubite de copii.

3. Marimea sa fie cea corecta.

Halatul ajuta, asa cum spuneam, la uscare corpului si impiedica racirea brusca a acestuia dupa baie. Astfel de halate sunt indicate chiar si atunci cand mergi cu cel mic la plaja. Astfel, in momentul in care iese din mare sau din piscina, nu va exista pericolul ca puiul tau sa inghete dupa o balaceala pe cinste. De asemenea, se folosesc cu succes si atunci cand in casa este poate putin mai racore si pot fi purtate peste pijama.

Indiferent daca vorbim despre halate sau mobila, sanatatea si bunastarea copiilor este cel mai  important lucru pentru orice parinte. Trebuie, intotdeauna, sa avem grija sa achizitionam cele mai bune produse, dar si cu un design care sa ii incante.

Cele doua magazine mentionate ofera produse de calitate, iar cei mici, garantat, vor fi fericiti pentru ca se vor simti bine si confortabil.

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă