23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyle"The Favourite" a primit cele mai multe nominalizări la British Independent Film...

“The Favourite” a primit cele mai multe nominalizări la British Independent Film Awards

Filmul, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneţia în august dar care încă nu a fost lansat în cinematografe, a adunat 13 nominalizări, inclusiv pentru “cel mai bun film britanic independent” şi “cel mai bun scenariu”. 

Juriul Festivalului de la Veneţia a fost de acord să-i acorde Oliviei Colman Copa Volpi pentru “cea mai bună actriţă”. Mulţi cred că actriţa, care în curând va juca un alt rol regal când va prelua partitura lui Claire Foy din “The Crown” (Netflix), că este o pretendentă la Oscar. 

Ea va concura la BIFA împotriva actriţelor Gemma Arterton (“The Escape”), Jessie Buckley (“Beast”), Maxine Peake (“Funny Cow”) şi Rachel Weisz (“Disobedience”). Colegele de platou ale lui Colman din “The Favourite”, Weisz şi Emma Stone, sunt de asemenea nominalizate la categoria “cea mai bună actriţă în rol secundar”. 

Regizorul grec Lanthimos a spus că a fost influenţat de mai multe filme, inclusiv cel al lui Ingmar Bergman – “Cries and Whispers”, de “Amadeus” al lui Milos Foreman sau de pelicula “The Draughtsman’s Contract”, semnată de Peter Greenaway. 

El este nominalizat la categoria “cel mai bun regizor” a BIFA alături de Andrew Haigh (“Lean on Pete”), Bart Layton (“American Animals”), Michael Pearce (“Beast”) şi Lynne Ramsay (“You Were Never Really Here”).

Cele mai multe nominalizări le au filmele “American Animals” (11 nominalizări), “Beast” (10 nominalizări) şi “You Were Never Really Here” (opt nominalizări).

La categoria “cel mai bun actor în rol principal” sunt nominalizaţi: Rupert Everett (“The Happy Prince”), Charlie Plummer (“Lean on Pete”), Joe Cole (“A Prayer Before Dawn”), Steve Coogan (“Stan & Ollie”) şi Joaquin Phoenix (“You Were Never Really Here”). 

La categoria “cel mai bun film britanic independent” au fost nominalizate: “American Animals”, de Bart Layton, “Beast”, de Michael Pearce,  “Disobedience”, de Sebastián Lelio, “The Favourite”, de Yorgos Lanthimos, şi “You Were Never Really Here”, de Lynne Ramsay.  

“Capernaum”, în regia lui Nadine Labaki, “Cold War”, regizat de Pawel Pawlikowski, “The Rider”, regizat de Chloé Zhao, “Roma”, de Alfonso Cuaron, şi “Shoplifters”, de Hirokazu Kore-eda, sunt peliculele care candidează pentru premiul categoriei “cel mai bun film internaţional independent”. 

Câştigătorii vor fi anunţaţi la cea de-a 21-a gală BIFA de la Londra, care va avea loc pe 2 decembrie. 

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă