10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyle"The Predator" îşi face apariţia în forţă în cinematografele nord-americane

“The Predator” îşi face apariţia în forţă în cinematografele nord-americane

“The Predator” (2018) este o reinvenţie explozivă sub marca regizorului Shane Black. Din cele mai îndepărtate colţuri ale universului până în pădurile din sudul Georgiei, vânătoarea se întoarce în noua franciză Predator. Acum, cei mai periculoşi vânători din univers sunt mai puternici şi mai letali ca niciodată. Doar o echipă de foşti soldaţi şi un profesor specializat în biologia evoluţionistă pot preveni sfârşitul rasei umane.

Din distribuţie fac parte Yvonne Strahovski, Olivia Munn, Jacob Tremblay şi Thomas Jane.

Într-un alt fel de registru se încadrează “A Simple Favor”, în regia lui Paul Feig. Bazat pe un roman al scriitoarei Darcey Bell, “A Simple Favor” este un thriller plin de rătăciri şi trădări, secrete şi revelaţii, dragoste şi loialitate, crimă şi răzbunare.

Filmul prezintă povestea lui Stephanie, o vloggeriţă care încearcă să descopere adevărul din spatele dispariţiei misterioase a celei mai bune prietene, Emily. După zile de căutări, Emily este găsită moartă. Încercând să dezlege misterul morţii sale, Stephanie începe să sape mai adânc în secretele lui Emily, ajungând să se întrebe cât de bine o cunoştea pe cea mai bună prietenă a ei. În căutarea adevărului i se alătură Sean, soţul lui Emily, alături de care traversează o poveste plină de trădări şi răsturnări de situaţie.

Protagonistele filmului sunt reputatele actriţe Blake Lively, Anna Kendrick, alături de Eric Johnson.

O altă premieră este “White Boy Rick”, prezentat anul acesta la Toronto International Film Festival. Este povestea tânărului Richard Wershe Jr., care a devenit informator al FBI, în anii ’80, şi a sfârşit prin a fi condamnat la închisoare pe viaţă pentru trafic de droguri. La mijlocul anilor 80, adolescentul de 14 ani devine informator sub acoperire al poliţiei locale şi pentru FBI. Supranumit “White Boy Rick”, tânărul devine până la urmă dealer de droguri de înaltă clasă. FBI pune în final capăt vieţii sale duble după ce este descoperit cu 17 kg de cocaină. El şi-a petrecut restul zilelor la închisoare.

Filmul în regia lui Yann Demange, are un scenariu scris de Andy Weiss, Noah Miller, Logan Miller şi este produs de reputatul cineast Darren Aronofsky. Din distribuţie fac parte Jennifer Jason Leigh, Matthew McConaughey şi Eddie Marsan.

O altă premieră este “Lizzie” un thriller biografic în regia lui Craig William Macneill şi după un scenariu scris de Bryce Kass. Filmul se bazează pe povestea adevărată a lui Lizzie Borden, care a fost acuzată şi ulterior achitată de moartea tatălui şi a mamei sale vitrege la Fall River, Massachusetts, în 1892.

Lizzie (Chloë Sevigny) este o femeie nemăritată de 32 de ani care trăieşte într-o casă austeră, sub controlul tatălui său dominator. Când Bridget Sullivan (Stewart), o tânără slujnică vine să locuiască cu familia, Lizzie găseşte un suflet-pereche cu care pune la cale un plan obscur şi sinistru cu sfârşit neprevăzut.

Filmul a fost prezentat în premieră anul acesta la Sundance Film Festival şi din distribuţie mai fac parte actorii Jay Huguley, Jamey Sheridan, Fiona Shaw, Kim Dickens, Denis O’Hare şi Jeff Perry.

“The Children Act” este o dramă convingătoare şi puternică în regia lui Richard Eyre care urmăreşte povestea lui Fiona Maye, o judecătoare eminentă a Curţii Supreme de Justiţie, responsabilă de cazurile complexe din punct de vedere etic.

Fiona este rugată să se pronunţe asupra cazului lui Adam, un băiat talentat care refuză din motive religioase o transfuzie de sânge care îi poate salva viaţa. Ei formează o legătură profundă, iar judecătoarea trebuie să decidă în cele din urmă dacă Adam trăieşte sau moare.

Protagonista filmului este reputată actriţă Emma Thompson, secondată de Stanley Tucci, Fionn Whitehead şi Ben Chaplin.

Cele mai citite

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Dinamo, victorie la limită în prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League

Formația de handbal masculin Dinamo Bucureşti s-a impus cu scorul de 28-27 în fața danezilor de la Skjern Handbold, pe teren propriu, în prima...
Ultima oră
Pe aceeași temă