11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleThrillerul "A Quiet Place" a debutat pe primul loc în box office-ul...

Thrillerul “A Quiet Place” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

Regizat de John Krasinski, care joacă şi rolul masculin principal – cel al unui tată de familie -, filmul o are pe afiş şi pe Emily Blunt. Actriţa britanică, căsătorită cu John Krasinski în viaţa reală, interpretează rolul soţiei din film. Cei doi soţi încearcă să îşi apere cu orice preţ copiii, ameninţaţi de o creatură misterioasă, care începe să vâneze după ce este alertată de cele mai mici zgomote.

“Ready Player One”, cel mai recent lungmetraj regizat de Steven Spielberg, un omagiu exploziv adus filmelor SF din anii 1980, a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 25,1 milioane de dolari de vineri până duminică. “Ready Player One”, un film ştiinţifico-fantastic cu accente retro, despre un adolescent care uită de lumea ternă în care trăieşte în anul 2045 şi se refugiază într-un univers virtual plin de aventuri şi de pericole, a obţinut în total încasări de 96,9 milioane de dolari în două săptămâni de proiecţii în America de Nord, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania Exhibitor Relations.

Considerat de critici o operă-testament a lui Steven Spielberg, acest film, în care abundă efectele speciale, conţine numeroase referiri la unele dintre cele mai populare pelicule din anii 1980 şi 1990, inclusiv la unele regizate de celebrul cineast american, precum “E.T.”, “Jaws” şi “Jurassic Park”.

Un nou film lansat la sfârşitul săptămânii trecute ocupă poziţia a treia a podiumului: “Blokers”, care a obţinut încasări de 21,4 milioane de dolari. Acest lungmetraj, care încearcă să reînnoiască genul comediilor cu adolescenţi, spune povestea unor părinţi care descoperă că cele trei fiice ale lor au încheiat un pact pentru a-şi pierde virginitatea în timpul unei petreceri organizate la finalul unui an şcolar.

Trei dintre părinţii lor – interpretaţi de Leslie Mann, Ike Barinholtz şi John Cena – pun la cale o operaţiune pentru a le împiedica pe adolescente să îşi pună planul în aplicare.

“Black Panther”, primul blockbuster din universul cinematografic Marvel cu un supererou de culoare, a pierdut o poziţie şi ocupă locul al patrulea în box office-ul nord american, după opt săptămâni în cinematografele din Statele Unite şi Canada, cu încasări de 8,4 milioane de dolari de vineri până duminică (665,4 milioane de dolari în total).

Pe locul al cincilea, în coborâre cu o poziţie faţă de săptămâna trecută, se află “I Can Only Imagine”, o dramă americană despre credinţă şi despre aventurile unui grup rock creştin. Filmul a obţinut încasări de 8,3 milioane de dolari weekendul trecut şi 69,1 milioane de dolari în patru săptămâni de proiecţii în America de Nord.

Topul 10 din box office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6 – “Tyler Perry’s Acrimony”: 8,1 milioane de dolari (31,3 milioane de dolari în două săptămâni)

7 – “Chappaquiddick”: 6,2 milioane de dolari

8 – “Sherlock Gnomes”: 5,6 milioane de dolari (33,9 milioane de dolari în trei săptămâni)

9 – “Pacific Rim: Uprising”: 4,9 milioane de dolari (54,9 milioane de dolari în trei săptămâni)

10 – “Isle Of Dogs”: 4,6 milioane de dolari (12 milioane de dolari în trei săptămâni)

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă