20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleTigle metalice - alegerea perfecta pentru un acoperis de cea mai buna...

Tigle metalice – alegerea perfecta pentru un acoperis de cea mai buna calitate

Daca planificati sa cumparati un nou acoperit, trebuie sa fiti pregatit pentru a alege dintr-o varietate de materiale si modele disponibile, unele mai cunoscute, altele despre care nici nu ati stiut ca au existat. Ca sa deveniti mai familiarizati cu optiunile si caracteristicile celor mai potrivite tigle metalice pentru acoperis, urmariti recomandarile de mai jos.

Unele materiale pentru acoperisuri au ramas neschimbate de secole. Insa o serie de noi materiale si-au facut aparitia in ultimele decenii, schimband preferintele atat intre specialisti, cat si intre beneficiari. Cele mai noi tigle metalice sunt in prezent fabricate pentru o mai mare durabilitate, o instalare mai usoara, costuri mai mici, sustenabilitate ridicata si alte caracteristici pe care proprietarii le urmaresc.

 Fiecare dintre aceste materiale vine cu propriile avantaje si dezavantaje, iar ca sa optati pentru cea mai potrivita solutie este necesar ca fiecare dintre aceste solutii sa fie analizata.

 

Ce sa luati in considerare

Cel mai la indemana lucru de facut este sa inlocuiti acoperisul existent cu unul format din versiuni mai noi ale acelorlasi materiale. Este o solutie comuna intre multi proprietari, fiindca orice are incredere intr-un lucru care a functionat si a oferit randamentul asteptat. Ceea ce pierde din vedere aceasta perspectiva este prilejul de a imbunatati functionalitatea si aspectul acoperisului casei.

Este de aceea indicat sa luati in considerare urmatoarele:

Protectia impotriva intemperiilor- Materialele de acoperire trebuiee sa poata fata oricaror fenomene meteorologice. Acoperisul este prima bariera care separa locuinta de fenomenele meteorologice, motiv pentru care este esential sa alegeti materiale cat mai sigure si durabile. In functie de climatul din regiunea in care se afla locuinta si de orientarea acoperisului, unele materiale vor fi mai potrivite decat altele. Panta suprafetei acoperisului este un criteriu relevant care determina eliminarea anumitor optiuni de invelire, mai ales daca panta este scazuta.

Aspectul- Fiindca acoperisul este de obicei foarte vizibil de la strada, nu trebuie pierdut din vedere faptul ca invelitoarele vor influenta in mod semnificativ aspectul unei locuinte. Culoarea, textura si tipul materialelor utilizate ar trebui sa fie compatibile cu finisajul si stilul exterior al locuintei.  Nu trebuie niciodata pierdut din vedere stilul arhitectural al casei. Asta inseamna cu nu trebuie folosita tigla spaniola pe o casa construita in stilul colonial, nici tigla metalica pe o ferma din din anii ’60: alegeti numai materialele compatibile cu design-ul locuintei.

Acest lucru nu inseamna ca nu ne putem abate de la materialul folosit initial: cele mai multe invelitori moderne sunt astfel concepute incat sa poata imita aspectul acoperisurilor originale. Fibra de sticla de ciment poate de exemplu imita foarte bine lemnul, la fel si unele tigle metalice si betonul.

Culoarea- Tonul culorilor are o importanta majora. Un acoperis de culoare mai deschisa reflecta mai multa caldura decat un acoperis de culoare inchisa. De aceea, cei care locuiesc intr-un climat cald ar trebui sa se orienteze catre culori mai deschise.

Durabilitatea si longevitatea acoperisului- Factorul suprem pentru a determina valoarea unui material pentru acoperis este durabilitatea. Daca un produs mai scump are o durata de viata dubla fata de un material mai ieftin, primul va fi intotdeauna de preferat.

La instalarea acoperisului- Unele materiale, precum placile de beton, necesita o sturctura speciala a acoperisului si un echipament mai greu de incarcat.  Greutatea materialelol este un aspect foarte relevant, fiindca incadrarea structuraa a unui acoperis este proiectata pentru a sustine doar o anumita greutate, astfel ca este necesar sa verificati specificatiile si structura acoperisului inainte de a opta pentru un tip de invelitoare sau altul. Cele mai recente invelitoare din tigle metalice au o greutate mai scazuta si se preteaza mai multor tipuri de acoperisuri.

 

De ce sa optati pentru tigle metalice

Indiferent de stilul locuintei pe care o aveti, optiunea pentru tigle metalice poate fi solutia optima, datorita longevitatii, eficientei lor energetice si a costurilor de intretinere scazute. Exista optiuni de tigle metalice din otel, zinc, aluminiu, cupru sau otel zincat, toate avand propriile avantaje.

 

Acoperisurile metalice ofera multe beneficii, printre care:

Longevitate- Acoperisurile din tigla metalica au o speranta de viata intre 40 si 70 de ani, in functie de materialul utilizat;

Durabilitate- Unele acoperisuri metalice pot face fata rafalelor de vant de pana la 140km/h, nu vor coroda si nu se vor sparge si sunt in special rezistente la impact. In plus, acoperisurile din tigla metalica nu necesita o intretinere periodica si costisitoare. Cu toate acestea, ele trebuie inspectate cu regularitate pentru a va asigura ca nu sunt necesare reparatii sau alte interventii specifice;

Siguranta- Acoperisurile metalice nu se aprind la incendiu sau in situatia in care sunt fulgerate;

Eficienta energetica- Acoperisurile metalice reflecta caldura soarelui, lucru ce poate reduce costurile de racire pe timp de vara cu 10-25%.

 

Solutia eficienta si la indemana

Pentru cele mai durabile, aspectoase si sigure acoperisuri din tigla metalica exista o solutie accesibila: acoperisuri.info este o companie cu peste 10 ani experienta si notorietate dobandite in piata invelitoarelor. Cu o selectie de produse care indeplinesc cele mai exigente standarde de calitate, acoperisuri.info are misiunea de a oferi cele mai robuse si aspectuase acoperisuri din Romania.

Accesati acoperisuri.info si descoperiti oferta completa, ca sa va asigurati de cea mai isteata optiune pentru un acoperis sanatos si trainic.

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă