25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleTinerii români sunt tot mai interesați de un stil de viață sănătos

Tinerii români sunt tot mai interesați de un stil de viață sănătos

Un chestionar distribuit și completat pe internet, în perioada martie – aprilie 2019, relevă că tinerii sunt cei mai interesați să aibă o alimentație corectă și un stil de viață activ. Dintre cele 734 de persoane care au acceptat să participe la acest sondaj, peste 71 la sută au vârsta de până la 30 de ani, ceea ce sugerează că, în mod special, această categorie de public este interesată să cunoască și să respecte principiile unei vieți sănătoase.

Pe de altă parte, peste 92 la sută dintre persoanele care au fost interesate să participe la acest studiu sunt femei.

Sondajul a fost realizat de un magazin online care oferă produse dietetice și terapeutice.

„Nu mai puțin de 71.4 % dintre persoanele care au ales să participe la sondaj sunt persoane de până în 30 de ani, ceea ce înseamnă că, din fericire, tinerii devin din ce în ce mai conștienți că un stil de viață sănătos este deosebit de important. Dintre aceștia, 42.1% consideră că momentan urmează un stil de viață sănătos, în timp ce 57.9% sunt de părere că deocamdată nu se pot încadra în această categorie și că mai au mai au nevoie de schimbări ale stilului actual de viață”, explică Maria Martac, director general al site-ului alimentespeciale.ro.

 

Ce-și doresc femeile până la 30 de ani

Cei mai mulți dintre respondenți (89.1%) au susținut că hrana este elementul cel mai important pentru o viață sănătoasă. În același timp, participanții la sondaj consideră că mișcarea (70.6%), somnul (54.4%), managementul stresului (43.1%) și socializarea (20.7%) sunt, în ordine, ceilalți factori determinați pentru un stil de viață corect.

“Somnul, managementul stresului și socializarea pot avea o contribuție deosebită pentru starea de sănătate. Spre exemplu, cercetările întreprinse în ultimii ani au concluzionat că un somn de calitate, odihnitor și suficient ca perioadă de timp, este cu mult mai important pentru organism decât se credea. De altfel, voci importante ale lumii științifice susțin că somnul poate fi la fel de important pentru sănătate precum este alimentația. Persoanele cele mai longevive din lume (locuitorii așa-numitelor Blue Zones), care depășesc frecvent vârsta de 100 de ani, au o alimentație sănătoasă, fac mișcare în mod regulat, se odihnesc corespunzător, duc o viață lipsită de stres și plină de interacțiune socială. Așadar, toate aceste aspecte sunt foarte importante”, a subliniat Maria Martac.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...
Ultima oră
Pe aceeași temă