Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aflată în vizită la târgurile Domotex şi Heimtextil, Elena Stoican, specialist decorator,  ne-a împărtăşit câteva dintre noutăţile şi impresiile culese de la aceste manifestări

Aflată în vizită la târgurile Domotex şi Heimtextil, Elena Stoican, specialist decorator, ne-a împărtăşit câteva dintre noutăţile şi impresiile culese de la aceste manifestări

Tips &Tricks specialist: Mizaţi pe materiale textile naturale

Care vor fi rezultatele acestor vizite şi ce urmări vor fi în showroom-ul Biokarpet, specializat pe covoare, mochete, tapet, perdele, draperii şi textile pentru casă?

Ion Diamandi 0 comentarii

Ca impresie generală, se constată că trendul natural, apărut cu mai mulţi ani în urmă, în prezent ia o amploare tot mai mare, care se manifestă în primul rând prin compoziţia din fibre naturale. Se folosesc tot mai mult la interior lâna, inul, bumbacul, mătasea şi iuta, precum şi blana naturală, de oaie, vacă şi, mai nou, iepure.

Lâna, în special, revine în forţă ca segment important în oferta majorităţii furnizorilor de mochetă şi covoare. Şi în privinţa ţesăturilor pentru perdele şi draperii accentul se pune în continuare pe aspectul şi textura naturală a acestora, în special bumbac şi in.

În cazul  textilelor pentru casă – cuverturi, perne, lenjerii – se folosesc, de asemenea, materiale naturale: lână, blană (naturală şi artificială), bumbac, in etc., în culori cât mai neutre.
Aceeaşi tendinţă spre natural se manifestă şi în ceea ce priveşte culorile materialelor textile, pentru care predomină produsele natur, cum ar fi lâna pură sau de Noua Zeelandă, prelucrată sau neprelucrată, tonurile de bej, culori în degradé din gama disponibilă în natura înconjurătoare: verde, galben, ocru, maro, albastru, gri.

O altă tendinţă a materialelor textile se manifestă în design-ul caracterizat de elemente etnice tradiţionale şi linii minimaliste. În domeniul placărilor de pereţi şi pardoseli, lemnul, ca esenţă naturală, capătă din ce în ce mai mult teren.

„Ca urmare a vizitelor făcute la târguri la începutul anului, de la 1 martie în magazinul Biokarpet din Bucureşti, Bulevardul Unirii nr.69 vor fi disponibile colecţii noi de covoare: Louis de Poortere – Belgia, Sanderson, Harlequin, Ted Baker, Best Wool. Căutăm să aducem branduri cunoscute, cu produse exclusiviste adaptabile, care să permită crearea acelui interor unic, personal şi recognoscibil care să poată fi numit «acasă».
De asemenea, vom comercializa produse noi destinate segmentului hotelier şi comercial în urma parteneriatelor încheiate cu firmele Lano și Tapibel. Vom putea oferi noi game de mochetă de trafic intens, tip dale sau tip rolă,  modele noi, realizate cu cele mai noi tehnologii în domeniu, la preţuri competitive.“, spune Elena Stoican ([email protected]).

Mai multe informaţi: www.biokarpet.ro

 

Comentarii

loading...