8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleTop 5 materiale potrivite pentru mobilierul de grădină

Top 5 materiale potrivite pentru mobilierul de grădină

Cu toate acestea, diferența este că mobila de afară este supusă unor condiții mult mai dure decât cea din locuință. Mobilierul de grădină trebuie să reziste la ploaie, la vânt, la zilele toride de vară, dar și la săptămânile reci și umede de toamnă. De aceea, materialul din care sunt fabricate produsele este extrem de important.

Iată spre ce materiale să îți îndrepți atenția, atunci când cauți mobilierul ideal pentru grădina ta!

1. Lemnul

Lemnul natural este unul dintre cele mai des utilizate materiale, datorită rezistenței sale și a aspectului plăcut. De aceea, el este, de altfel, perfect pentru mese, scaune sau alte tipuri de mobilă.

Lemnul de esență tare, precum cel de tec, reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face. Acesta este deosebit de rezistent și, dacă este tratat corespunzător, poate rezista ani întregi, în grădină, chiar și atunci când este expus frecvent la umezeală și temperaturi extreme. Ai grijă, totuși, la mobilierul confecționat din mai multe tipuri de lemn, fiindcă nu toate oferă o durabilitate exemplară. Stai departe de lemnul fragil, care se va rupe în caz de expunere prelungită la soare sau se va deteriora rapid în condiții de umezeală.

2. Metalul

Fără îndoială, și metalul este un material excelent pentru mobilierul de exterior. Acesta rezistă chiar și în cele mai dure condiții și reprezintă cadrul ideal pentru piese de mobilă care necesită o bază solidă și durabilă (baldachine, scaune, mese, cortine etc.).

Un scaun sau o masă cu un cadru metalic va rezista în curte cu minimum de mentenanță, însă va fi nevoie să folosești materiale suplimentare, care să ofere mai mult confort. De exemplu, poți opta pentru scaune cu schelet metalic, acoperite cu perne sau huse din spumă poliuretanică, acoperită cu material textil – bumbacul este o alegere perfectă pentru acestea!

Poți vedea, online, nenumărate modele de mobilier pentru grădină, iar cu un simplu click aici, vei putea alege dintre sute de produse ideale pentru o curte confortabilă și modernă!

3. Rășina sintetică

Acest material, deși nu este unul natural, este o alegere foarte populară în lumea designului pentru exterior. Are un aspect rustic, se potrivește de minune în orice grădină și te duce cu gândul la vacanță și relaxare. Deosebit de rezistentă, rășina sintetică poate fi întreținută ușor și poate fi utilizată pentru numeroase piese de mobilier. De la fotolii comode, până la taburete și mese. În plus, este un material ușor, ceea ce înseamnă că poți muta mobilierul în curte, ori de câte ori dorești.

4. Plasticul și derivatele

Plasticul și materialele derivate din plastic pot reprezenta o soluție foarte bună pentru grădina ta exterioară. De regulă, acestea au o rezistență crescută în fața apei și pot fi uscate rapid și ușor, cu o cârpă curată. De asemenea, sunt foarte ușoare așa că pot fi mutate cu lejeritate în curte, chiar și de către cei mai mici membri ai familiei. În plus, mobilierul din plastic este disponibil, de cele mai multe ori, într-o gamă variată de culori, forme și modele diferite, potrivite în orice design de grădină.

5. Materialele textile

Pe lângă materialele „solide”, de bază, vei avea nevoie și de câteva piese din material textil. De exemplu, husele scaunelor, șezutul baldachinelor, leagănelor sau hamacelor sunt, adesea, confecționate din textile. Unele dintre acestea sunt chiar impermeabile, ceea ce le face perfecte pentru o grădină neacoperită, unde ploaia își poate face apariția pe neașteptate.

Așadar, înainte de a cumpăra un produs pentru curtea ta, verifică atent din ce este confecționat. Pe motorul de căutare pentru mobilă și decorațiuni https://favi.ro/ poți selecta materialul mobilierului dorit cu ajutorul filtrelor pe care le ai la dispoziție pe site. Este un aspect esențial pentru calitatea și durabilitatea mobilierului de exterior!

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă