23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleTop 5 meserii despre care știi prea puține lucruri

Top 5 meserii despre care știi prea puține lucruri

Totuși, în ziua de azi există atât de multe meserii și atât de diverse, încât nu mică îți va fi mirarea să auzi că fiul sau fiica ta este un copywriter de succes. Adică scrie! Pentru toți cei care își caută încă menirea, nefiind atrași de cele mai comune joburi, există o listă de meserii atât de puțin cunoscute încât ai putea fi iertat dacă nici măcar nu știai că există. Sau poate le cunoașteai, dar aveai o idee total greșită despre ele. Iată ce joburi mai puțin cunoscute ai putea încerca!

Mystery shopper

Nu există încă un echivalent general acceptat pentru această meserie, dar în mare se referă la activitatea unui client secret. Practic, vei fi trimis sub acoperire la diverse magazine, restaurante sau altfel de prestatori de servicii pentru a le analiza activitatea. Aproape la fel de entuziasmantă precum filmele cu spioni, această meserie presupune atenție sporită și un ochi critic bine dezvoltat. După fiecare vizită vei avea de întocmit un raport, deci ai face bine să fii cu ochii în patru!

Model de videochat

În regulă, mai mult ca sigur ai auzit despre această meserie, dar cel mai probabil nu-i cunoști toate aspectele. Concepția generală este una care lasă de dorit deoarece se crede că videochatul este doar despre nuditate și fantezii erotice. Nici pe departe. Activitatea de videochat presupune de multe ori doar comunicarea și cunoașterea persoanei din fața ta, mai ales dacă discutăm despre videochatul non adult în care nuditatea este strict interzisă. Află mai multe despre videochat și vei înțelege de cea această meserie este atât de bine remunerată.

Degustător de înghețată

O meserie cu adevărat dulce, jobul de degustător de înghețată presupune niște papile gustative cu adevărat rafinate! Pe tot parcursul orelor de muncă va fi nevoie să testezi zeci de tipuri de înghețată și să te dai cu părerea despre proprietățile ei. Această meserie este atât de apreciată încât vei căpăta denumirea de om de știință în domeniul alimentației. În condițiile în care vei gusta până la 250 de înghețate pe săptămână, alegerile tale vor fi cu adevărat de impact.

Hacker etic

Știi filmele în care un adolescent stă în fața unui computer și obține acces la baza de data a NASA din cinci sau șase apăsări de taste? Ei bine da, asta este o exagerare crasă, dar pentru cei pasionați de hacking există o meserie perfect legală ce nu te va expune riscurilor. Hackerii etici sunt plătiți să găsească și să exploateze cele mai mici breșe în securitatea site-urilor sau ale aplicațiilor. Trebuie desigur să ai un trecut serios în domeniul programării, securitatea datelor și infracțiunilor cibernetice, dar fără să le fi comis!

Controlor de trafic aerian

O meserie aproape necunoscută, dar extrem de bine remunerată! Dar și extrem de stresantă. Vei trece prin câteva procese de pregătire și testare la finalul cărora vei fi însărcinat cu dirijarea și controlul aeronavelor pe diferite rute. Calitățile necesare sunt o vedere și o memorie bună, gândire rapidă, abilitatea de a lua decizii rapide și sub presiune, fluență în limba engleză și capacitatea de a îndeplini mai multe sarcini în același timp. Toate acestea merită efortul deoarece salariul unui controlor de trafic aerian cu experiență poate ajunge până la 5000 euro lunar.

Există mult mai multe joburi aproape necunoscute în această lume, de la maseuri pentru animale până la testator de tobogane dar, indiferent de alegere, cel mai important este ca orice meserie ai aborda să o faci cu plăcere și dedicare!

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă