14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleTOP 5 plaje din Cipru pe care merită să ajungi

TOP 5 plaje din Cipru pe care merită să ajungi

Atunci când vine vorba de alegerea unei destinații pentru o vacanță perfectă, tot mai mulți turiști aleg Cipru. Situată între trei continente, la capătul estic al Mării Mediterane, „Insula Afroditei” își întâmpină oaspeții cu nisipuri fine, ape limpezi în nuanțe turcoaz, peisaje impresionante și peste 320 de zile însorite într-un an. Aici sezonul de plajă începe în mai și durează până la jumătatea lunii octombrie, însă nici în lunile de iarnă temperatura nu scade sub 17 grade Celsius. Cei care vor să surprindă farmecul acestei insule pot ajunge fie cu avionul, cu zbor direct din București, Cluj sau Iași, fie cu mașina sau autocarul pe ruta România-Bulgaria-Turcia-Cipru.

Dacă te-ai convins că merită să îți petreci concediul în Cipru anul viitor, mai avem o veste bună pentru tine. Vei putea alege să te bucuri de atmosfera de vacanță pe una din cele 59 de plaje certificate “Blue Flag” (Steagul Albastru), care garantează atât calitatea apei și a nisipului, cât și a serviciilor oferite. Litoralul din Cipru te așteaptă să descoperi locuri animate pentru petreceri, să încerci sporturi nautice sau pur și simplu să te relaxezi în mijlocul unui peisaj uimitor. Pentru a-ți veni în ajutor, îți prezentăm cinci dintre cele mai frumoase și apreciate plaje din Cipru, care, cu siguranță, te vor încânta.

 

Plaja Nissi, Ayia Napa

Una dintre cele mai faimoase plaje din Cipru se află în stațiunea Ayia Napa, situată la o distanță de 50 km de Larnaca. Nisipul alb care se scufundă în apele turcoaz, dar și zecile de baruri și cluburi din zonă, au transformat plaja Nissi într-o destinație preferată de tineri. De altfel, Ayia Napa a fost comparată de-a lungul timpului cu Ibiza datorită vieții de noapte activă. Însă, apele limpezi și liniștite, precum și vegetația luxuriantă, reprezintă o atracție și pentru familiile cu copii, care sunt în căutarea unui loc pentru relaxare. Dacă vrei ca vacanța din Cipru să îți aducă experiențe noi, aici ai ocazia să practici o mulțime de sporturi de apă, de la volei la windsurf sau chiar bungee jumping.

 

Plaja Guvernatorului, Limassol

Aflată la aproximativ 15 minute de mers cu mașina de Limassol, această plajă este ideală pentru un concediu petrecut alături de cei mici datorită nisipului fin și al apelor puțin adânci. În plus, vei găsi numeroase restaurante și terase, unde puteți lua masa la umbra copacilor. Deși este mult mai liniștită față de alte plaje din Cipru, plaja Guvernatorului nu te lasă să te plictisești. Poți să te plimbi cu barca, să pescuiești, să faci snorkeling sau te plimbi pe dealurile din apropiere.

 

 

Plaja Makronissos, Ayia Napa

Spre deosebire de Plaja Nissi, recunoscută pentru viața de noapte și sporturile de apă, frumoasa plajă Makronissos este aleasă ca destinație de vacanță de către familiile cu copii sau de către cuplurile romantice. Plaja este formată din trei golfuri mici, care se întind în direcții diferite, oferindu-le oportunitatea turiștilor de a petrece timpul în peisaje diferite, pe malurile fiecărui golf. Dacă ești pasionat de istorie, vizitează și siturile arheologice ale Mormintelor din Makronissos.

 

 

Plaja Pissouri, Pissouri

Nisipul fin, pietricelele colorate de la malul mării, apele curate și calde transformă plaja Pissouri din satul cu același nume într-un loc ideal pentru relaxare. Plaja este înconjurată de stânci de calcar în care se reflectă razele soarelui, oferind unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din Cipru. Poți încerca sau chiar învăța diferite sporturi acvatice sau ai ocazia să te relaxezi la cafenelele și restaurantele cipriote de pe plajă. Dacă îți place să surprinzi viața autentică a localnicilor, îți recomandăm ca itinerarul vacanței în Cipru din 2019 să cuprindă și pitorescul sat Pissouri, care te va cuceri cu stilul său cochet.

 

 

 

Plaja Mackenzie, Larnaca

Una dintre cele mai populare plaje care se bucură de statutul “Blue Flag” este Mackenzie, aflată în apropierea Aeroportului Internațional Larnaca. Plaja cu nisip fin se întinde pe o distanță de 1 km și oferă o gamă variată de facilități, de la restaurante și taverne în care te poți bucura de atmosfera mediteraneană, până la posibilități de practicare a sporturilor nautice, precum schi nautic, windsurf și scufundări. De altfel, claritatea uimitoare a apei garantează experiențe de neuitat pentru turiștii care aleg să facă scufundări.  

 

 Acum că ai aflat care sunt cele mai frumoase plaje din Cipru și câte oportunități îți pot oferi, nu rămâne decât să îți plănuiești următoarea vacanță. Organizează-te din timp și prinde cele mai bune oferte pentru un sejur în Cipru în 2019. Pe care dintre aceste plaje îți dorești să ajungi?

 

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă