19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleTrimiterea florilor celor dragi de peste hotare – Metoda pentru combaterea senzației...

Trimiterea florilor celor dragi de peste hotare – Metoda pentru combaterea senzației de izolare

Florile sunt foarte importante pentru noi oamenii, întrucât ne trezesc emoții, zâmbete și ne aduc parfum și culoare în viață. Ele reprezintă bucuria, sentimentul de plăcere pe care îl exteriorizăm fără complexe, dar și sentimentul de fericire pe care îl simțim doar atunci când ne plimbăm în natură.

Florile pot îmbunătăți starea sufletească a oamenilor în această perioadă, când se vorbește atât de mult despre coronavirus. Criza pe care am trăit-o cu toții, cu pandemia COVID-19, ne-a schimbat modul de gândire, stilul de viață și obiceiurile zilnice. Pentru a ne recupera energia, optimismul și starea de bine, putem trimite flori persoanelor dragi, care sunt departe, în țară sau străinătate.

 

Cum poți trimite flori în străinătate?


 

Tranzacționarea de flori online este posibilă în ziua de azi și livrările de flori se fac și în țară și în străinătate. Românii pot trimite flori fie printr-un serviciu internațional de livrare a florilor, fie în mod personal, apelând la florăriile din oraș. Se pot trimite flori în Italia, Spania sau în alte țări în care locuiesc mulți români. Acum s-a terminat restricția în ceea ce privește circulația de mărfuri, iar livrarea de flori poate fi realizată fără nici un fel de impediment.

Există florării locale care au site-uri web excelente, pe care oricine poate comanda flori pentru cineva drag. Înainte de a trimite flori către o persoană prin cumpărături online, trebuie să analizezi oferta, colecțiile de buchete de flori, serviciile de livrare. Aș sugera în plus și citirea recenziilor lăsate de alți clienți. Dacă acestea sunt pozitive, vei putea fi sigur că serviciul este unul foarte bun și deci probabilitatea de a nu greși niciodată este mai mare.

 

De ce florile sunt cel mai frumos dar?


 

A face cuiva un cadou în orice ocazie, nu este chiar un lucru banal. Darurile transmit ceva, au un sens, de aceea se aleg cu atenție. Oferirea unui cadou punctează legătura emoțională, deci are o semnificație specială.

Cei cărora nu le place să ofere cadouri, probabil au temeri interioare, nu le place să se deschidă față de alte persoane. Cei care fac cadouri scumpe în mod neașteptat, parcă ar vrea să spună de mii de ori “Te iubesc” dacă sunt îndrăgostiți, sau “Vezi cât de generos sunt” când doresc să impresioneze pe cineva.

Florile sunt cadoul perfect pentru orice persoană, mai ales pentru acele ființe dragi din familia ta, care poate sunt plecate departe. Florile sunt o surpriză plăcută pentru oricine, indiferent că este vorba despre o ea sau un el. Cu siguranță, mulți dintre noi s-au gândit să facă un gest frumos, atunci când vor să felicite pe cineva. Trimiterea unui buchet de flori proaspete ar putea fi cel mai simplu și delicat gest dintre toate.

Florile ne ajută să sărbătorim zile onomastice sau diferite ocazii ale vieții noastre. Mai presus de toate, florile sunt oferite femeilor, pentru plăcere, pentru a le face un cadou romantic. În mod frecvent, florile se dăruiesc de Ziua îndrăgostiților, cu prilejul zilelor de 1 și 8 Martie, de Crăciun sau în orice ocazie specială pentru a crea o surpriză frumoasă.

Florile au și un alt rol, se folosesc în anumite ceremonii, sunt oferite la o nuntă, logodnă, naștere, botez, sau la dispariția unei persoane dragi din această lume. 

 

Ce flori ai putea trimite celor dragi?


 

Alegerea florilor se face în funcție de preferințele individuale, de anotimp, dar și de stilul aranjamentului care va avea rolul de a transmite un mesaj. De exemplu, cei care nu vor să transmită un mesaj romantic, ar trebui să evite florile roșii, cum sunt trandafirii.

O idee ar fi să alegem florile și în funcție de culoare, pentru că nuanțele ajută la reglarea emoțiilor. De pildă, albastru deschis și violet reprezintă culori care ameliorează stresul, tensiunile, calmează stările de nervi și anxietate. Nuanțele de culori aprinse, vibrante, de portocaliu sau galben transmit bucurie, bunăstare și abundență. Florile portocalii-gălbui evocă o senzație proaspătă și veselă de vară. Culoarea de portocaliu intens, ca de dovleac, te duce cu gândul la căldura și bogăția toamnei.

Alte nuanțe interesante la flori sunt: roșu, lila, roz, galben, mov, bleu și alb. În funcție de parfumul și coloritul lor, florile transmit anumite gânduri și stări sufletești. De exemplu, buchetul de flori albe reprezintă simpatie, inocență, sinceritate, fidelitate. Dacă dăruiești flori albe cuiva, îi transmiți sentimente de stimă, apreciere, prietenie și respect.

Cele mai populare opțiuni de flori sunt: trandafiri, bujori, lalele, crizanteme, anemone, garoafe, frezii, crini, hortensii și altele. În această epocă tehnologizată, intenția de a trimite flori în Germania, spre exemplu, se poate materializa cu ușurință, întrucât varietatea care poate fi regăsite online este pur și simplu surprinzătoare.

 

Florile și coronavirusul

Majoritatea producătorilor de flori și plante ornamentale fac eforturi pentru a-și relua activitatea după perioada de “Lockdown”.

Pe lângă faptul că oamenii încep să-și reia cursul normal al vieții, iar ocaziile în care prezența florilor își va face simțită prezența vor reapărea, această industrie se bucură și o susținere practica din partea specialiștilor: “Probabilitatea ca o persoană infectată să contamineze mărfurile comerciale este scăzută”, au spus reprezentanții Organizației Mondială a Sănătății.

Conform OMS: “Riscul de a lua virusul care provoacă COVID-19 dintr-un colet, care a fost transportat și supus unor diferite condiții de temperatură, este minim.”

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă