Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump ar prefera ca fiul său cel mic să joace fotbal, nu fotbal american

Trump ar prefera ca fiul său cel mic să joace fotbal, nu fotbal american

Preşedintele SUA, Donald Trump a recunoscut, cu ocazia Super Bowl, că "i-ar fi greu" să-l vadă pe fiul său mai mic, Barron, jucând fotbal american, din cauza violenţei acestui sport, preşedintele SUA adăugând că este bucuros să-şi vadă băiatul practicând soccer-ul, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Într-un interviu difuzat de CBS cu ocazia finalei campionatului de fotbal american (NFL), preşedintele a fost întrebat dacă l-ar lăsa pe Barron, care are 12 ani, să se îndrepte spre acest sport foarte popular în SUA, însă din ce în ce mai criticat din cauza violenţei sale şi a comoţiilor cerebrale suferite de jucători.

"Este o întrebare foarte bună. Este o întrebare foarte dificilă. Dacă el ar vrea, da. L-aş împinge oare spre asta? Nu", a răspuns Trump, adăugând că mulţi jucători din NFL sunt de aceeaşi părere.

"De fapt, el joacă mult fotbal ("soccer"), îi place", a continuat preşedintele.

"Multă lume, inclusiv eu, a crezut că fotbalul nu va merge niciodată în ţara noastră, dar se extinde rapid", a spus Trump, într-unul din rarele cazuri când un preşedinte american a lăudat soccer-ul.

Multă vreme, fotbalul a fost văzut în SUA ca un sport pentru femei şi copii, înainte de a se dezvolta, mai ales sub impulsul minorităţilor hispanice.

Donald Trump a militat pentru ca SUA să organizeze Cupa Mondială de fotbal din 2026 împreună cu vecinii săi, Mexic şi Canada.

După atribuirea CM 2026, el l-a primit la Casa Albă pe preşedintele FIFA, Gianni Infantino. Trump a explicat atunci că Mondialul de fotbal este "poate cel mai mare eveniment sportiv din lume".

Mare fan al fotbalului american, Trump critică regulat NFL, pe care o acuză că nu este severă cu jucătorii care îngenunchează în timpul imnului naţional pentru a protesta împotriva violenţelor poliţiei îndreptate împotriva negrilor.

Preşedintele i-a criticat violent pe aceşti jucători, iar în trecut s-a arătat bucuros de scăderea audienţei NFL, pe care o atribuie în parte unei lipse de patriotism.

Dincolo de aspectul politic, NFL este criticată mai ales pentru felul cum a gestionat unele cazuri de encefalopatie traumatică cronică, diagnosticate la sute de foşti jucători şi asociate loviturilor repetate la nivelul capului.

"Este un sport periculos, e cu adevărat foarte dur. Am crezut că echipamentul jucătorilor va cunoaşte o îmbunătăţire şi aşa s-a întâmplat. Căştile sunt mult mai bune, dar asta nu a rezolvat problema", a spus duminică Trump.

NFL a fost nevoită să cheltuiască peste un miliard de dolari pentru a finanţa programe de cercetare sau a despăgubi familiile jucătorilor decedaţi sau accidentaţi.

Prima doamnă Melania Trump a afirmat la sfârşitul anului trecut că fiul său este interesat mai ales de sport, menţionează DPA.

Comentarii

loading...