10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleTrupa finlandeză Korpiklaani va concerta la Rockstadt Extreme Fest 2019

Trupa finlandeză Korpiklaani va concerta la Rockstadt Extreme Fest 2019

Fondat de Jonne Järvelä (şi denumit în primă fază “Shaman”), proiectul muzical a cunoscut un parcurs stilistic uşor diferit faţă de cel al altor trupe din acelaşi registru. Dacă alte formaţii folk-metal şi-au început cariera abordând stilul metal, adăugând abia apoi componenta folk, Korpiklaani a început cu folk şi a schimbat ulterior direcţia spre metal, cel mai probabil în urma colaborării lui Järvelä cu Finntroll. Cele două trupe au lucrat împreună în mai multe ocazii, Samu Ruotsalainen de la Finntroll participând la înregistrarea tobelor pentru albumul de debut al Korpiklaani, “Spirit of the Forest” (2003, Napalm Records), iar Järvelä a contribuit la piesa “Jaktens Tid” de pe albumul omonim al Finntroll. 

Astfel, “Shaman” a devenit “Korpiklaani”, expresie finlandeză care se traduce prin “Blackwoods Clan” sau “Clanul pădurilor întunecate”. Noul nume al proiectului muzical a adus cu sine o schimbare a expresiei lirice şi a sound-ului asumat în trecut (de “Shaman”) – solo-urile tradiţionale de “yoik” (joik) şi accentele specifice folclorului sami (caracteristic nordului Norvegiei, Suediei şi Finlandei) au fost reduse în piese, iar sintetizatorul a fost înlocuit cu instrumente reale folk din dorinţa de a adera la un stil mai puternic. 

“Voice of Wilderness” (2005) a adus trupei recunoaşterea internaţională, albumul incluzând o bogată colecţie de hituri pentru fanii stilului folk-metal. Cântece precum “Cottages and Saunas”, “Journey Man” sau “Beer Beer” au rămas nelipsite din playlist-ul formaţiei.

În următorii ani, finlandezii s-au dovedit foarte inspiraţi, reuşind să compună noi albume bine primite de public. Cel mai recent dintre ele, „Kulkija”, lansat anul acesta sub Nuclear Blast, este un „album plin de poveşti, mituri şi istorisiri despre monştri imaginari sau reali”, potrivit recenziei revistei Distorted Sound Magazine (Marea Britanie).

Korpiklaani este o prezenţă constantă la marile festivaluri de metal din Europa, în 2019 ajungând pentru prima dată în Transilvania, la Rockstadt Extreme Fest.

Pe scena de la poalele Cetăţii Râşnov, finlandezii vor urca alături de Asphyx, una din cele mai importante trupe olandeze de death/ doom metal, Hypocrisy, trupă de melodic death metal condusă de Peter Tägtgren şi de Paradise Lost, pionierii gothic/ doom metalului. Noi nume consacrate în industria muzicală înternaţională urmează să fie anunţate în curând.

Abonamentele pentru ediţia 2019 s-au pus în vânzare în reţeaua iaBilet şi pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor la REF 2019 sunt: Pre-sale 3: include 1.000 de abonamente cu preţul de 270 lei/ buc., valabil până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 4 noiembrie 2018; Pre-sale 4: va include 1.000 de abonamente cu preţul de 300 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 20 ianuarie 2019; Pre-sale 5: va include 1.000 de abonamente cu preţul de 330 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 17 martie 2019; Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu preţul de 360 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 16 iunie 2019. 

După data de 16 iunie 2019 şi în timpul festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile şi bilete pe zi, care vor fi puse în vânzare aproximativ cu 1 lună înainte de începerea festivalului la pretul de 220 lei.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoţiţi de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a şaptea ediţie a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud-Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetăţii Râşnov – terenul de Biatlon de la baza cetăţii.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă