14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleTrupa rock Wolf Alice a câştigat Mercury Prize 2018

Trupa rock Wolf Alice a câştigat Mercury Prize 2018

Înfiinţat în 1992, Mercury Prize recompensează cel mai bun album al anului lansat de un artist britanic sau irlandez. Printre laureaţii ediţiilor precedente ale acestui premiu se află nume sonore din industria muzicală, precum PJ Harvey, Alt-J, Portishead, Arctic Monkeys, The xx şi Franz Ferdinand.

“Această victorie înseamnă atât de mult pentru noi”, a declarat solista trupei Wolf Alice, Ellie Rowsell, în vârstă de 26 de ani, în timp ce primea trofeul. Mercury Prize este însoţit în fiecare an de un cec în valoare de 25.000 de lire sterline (28.000 de euro).

Niciun grup rock nu mai câştigase Mercury Prize în ultimii şase ani.

Printre favoriţii din 2018 se aflau tânăra cântăreaţă Nadine Shah, cu albumul ei pro-imigraţie “Holiday Destination”, şi grupul de jazz Sons of Kemet, cu albumul “Your Queen is a Reptile”.

Ceilalţi artişti nominalizaţi în 2018 au fost Florence + The Machine (“Everything Everything”), Lily Allen (“No Shame”), Jorja Smith (“Lost & Found”), King Krule (“The Ooz”), MC Novelist (“Novelist Guy”) şi Richard Russell – fondatorul casei de discuri XL Recordings (“Everything is Recorded”).

Originară din nordul Londrei şi înfiinţată în 2010 de Ellie Rowsell şi chitaristul Joff Oddie, trupa Wolf Alice a fost iniţial un duo folk, înainte de a deveni un cvartet rock.

Grupul britanic a fost deja nominalizat la Mercury Prize în 2015 cu albumul său de debut, “My Love Is Cool”, însă premiul a fost câştigat în acel an de Benjamin Clementine.

Salutat de criticii muzicali şi de public, cel de-al doilea album al trupei Wolf Alice, lansat în septembrie 2017, a ajuns până pe locul al doilea în topul britanic.

Ceremonia de decernare a Mercury Prize 2018, organizată joi seară în sala de spectacole Hammersmith Apollo din Londra, a fost deschisă de un recital al trupei Florence + The Machine. Gala s-a încheiat cu o reprezentaţie a trupei Wolf Alice, care a interpretat single-ul “Don’t Delete the Kisses”.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă