Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Foto: Mihai Diac

Turismul, care aducea 10 la sută din PIB-ul Uniunii Europene, este în prag de faliment

Parlamentul European cere măsuri urgente pentru a salva turismul în Uniunea Europeană.

Mihai Diac 0 comentarii

Ramura turismului, care oferă locuri de muncă pentru 22.6 milioane de persoane (11,2% din totalul forței de muncă din UE) și care a contribuit cu 9,5% la PIB-ul Uniunii Europene în anul 2019, este în pragul falimentului, avertizează Parlamentul European.

Din acest motiv, eurodeputații solicită "luarea de măsuri suplimentare pentru a salva sectorul turismului din UE și pentru a-l pregăti pentru viitor după criza COVID-19", transmite un comunicat al Parlamentului European. O rezoluție referitoare la „transport și turism în 2020 și ulterior” a fost adoptată, vineri, 19 iunie, cu 587 voturi pentru, 32 voturi împotrivă și 46 abțineri.

"Deputații europeni consideră că actuala criza este o ocazie istorică de a moderniza turismul în UE și de a-l face mai sustenabil, de exemplu prin promovarea inițiativelor de turism local și rural sau călătoriile în afara sezonului. UE ar trebui să promoveze și să certifice turismul și călătoriile ecologice, responsabile din punct de vedere social și solide din punct de vedere economic", precizează Parlamentul European.

Comentarii

loading...