13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleUleiurile esențiale sau puterea - minune a extractelor din plante pentru îngrijirea...

Uleiurile esențiale sau puterea – minune a extractelor din plante pentru îngrijirea corporală

Într-o eră în care rafturile magazinelor sunt pline ochi cu produse de îngrijire corporală cu enumerări ample de substanțe chimice conținute, natura ne pune în mâini o alternativă mult mai bună: uleiurile esențiale. 

 Aceste minuni botanice ajută la reducerea ridurilor, estomparea petelor solare, combaterea acneei și grăsimii excesive. Folosite de mii de ani, dar puse un pic deoparte de marketingului celor mai noi invenții în materie de formule chimice pentru îngrijirea corporală, extractele puternice din plante se bucură azi din nou de atenția omului modern.

Uleiurile esențiale sau uleiurile aromatice, cum au fost numite la un moment dat, au fost prezente și folosite în multe culturi din întreaga lume, timp de secole de-a rândul. Utilizările lor au variat în funcție de civilizație, de la scopuri religioase până la vindecarea suferinzilor.

Este dificil de precizat când au dobândit notorietate ca și elixire naturale de vindecare, dar vestea despre puterea lor uimitoare s-a răspândit pe tot Globul.

Azi, femeile din toată lumea încep să descopere cât de puternice sunt aceste uleiuri esențiale terapeutice în rutina zilnică de înfrumusețare.

Parfumurile lor aromate și proprietățile naturale de vindecare și curățare, le transformă în suplimentul perfect de frumusețe.

Iată câteva idei despre cum puteți integra uleiurile esențiale în procedurile de îngrijire corporala

Uleiuri esențiale terapeutice pentru corp

Există nenumărate modalități de a integra uleiurile esențiale în rutina de îngrijire a corpului.

·        Loțiuni și creme de corp. Folosiți uleiul de aloe vera, lavandă și tămâie (frankincense). Acestea hidratează, tonifică și hrănesc pielea în profunzime, lăsând-o netedă și cu o aromă încântătoare.

·        Exfoliere. Adăugați ulei esențial de portocal dulce și geraniu într-un mix de 1/8 cană de bicarbonat de sodiu și apă. Formula exfoliază cu blândețe și lasă pielea catifelată. Portocalul dulce tonifiază, iar geraniul netezește pielea.

·        Parfumuri. Puteți afla detalii suplimentare despre  produse tip roll-on, cum ar fi ulei esential Purresentiel, deja diluate, pentru a le folosi ca și miresme naturale. Aroma acestor uleiuri esențiale la preț avantajos rezistă cu ușurință o zi întreagă și induc un efect de tonicitate și bună dispoziție pe tot parcursul zilei.

                                             

Uleiuri esențiale pentru îngrijirea pielii

În funcție de tipul de piele, se pot folosi diverse uleiuri esențiale.

·        Pentru pielea uscată se recomandă uleiul esențial de lavandă, măsline și nucă de cocos.

·        Pentru tenul gras sunt excepționale uleiurile de Aloe Vera, Ylang Ylang și mușețel Roman.

·        Pentru tenul normal, foarte eficiente sunt uleiurile aromatice de trandafir și lemn de Santal.

Totuși este important ca aceste uleiuri să fie diluate într-un alt ulei de tranziție, cum ar fi uleiul de măsline, de macademie, migdale, avocado etc. Dacă doriți o soluție de estompare a ridurilor, ar trebui să încercați mirul, salvia sau lavanda.

 

Uleiuri esențiale terapeutice pentru păr

Aceste formule concentrate se dovedesc perfecte pentru creșterea naturală a părului, pentru curățare, hidratare și hrănire.

·        Dacă aveți părul subțire – folosiți un tratament compus din uleiuri esențiale de scorțișoară sau mentă, mixate cu ulei de măsline sau miere. Această procedura stimulează creșterea părului și previne căderea firelor fragile.

·        Dacă aveți părul normal sau uscat – experimentați un tratament format din amestecul uleiului de rozmarin cu nuca de cocos sau avocado. Această mască de par este răcoritoare și intens hidratantă. Rozmarinul are un parfum proaspăt, natural și proprietăți purificatoare.

 

Uleiuri esențiale pentru unghii

Poate este dificil de crezut, dar uleiurile esențiale își dovedesc calitățile și în rutina de îngrijire a unghiilor. Sunt excelente pentru hrănirea cuticulelor și menținerea sănătății unghiilor.

Pentru rezultate excelente, puteți să aplicați o picătură dintr-un mix de uleiuri de migdale dulci și lavandă, arbore de ceai sau coriadru. Dacă iubiți unghiile rezistente, curate și naturale, masați-le cu ulei de lămâie sau portocal pentru a crea un efect de strălucire și luminozitate. 

 

Cu uleiurile esențiale este simplu să fii creativ. Ele pot transforma un duș monoton într-un tratament spa cu efect instant. Picurați ulei de eucalipt, lămâie sau altă aromă preferată pe podeaua dușului. La contactul cu apa fierbinte, spațiul personal din baie va lua aspectul unei mini-saune cu uleiuri tonice, revigorante.

Pentru mai multe utilizari ale uleiurilor  esentiale vizitează essentia.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă