Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Înscrierile la cea de-a șasea ediție a celei mai importante competiții mondiale de design sustenabil, LafargeHolcim Awards, se vor închide pe 25 februarie. Premii de 2 mil. dolari

Înscrierile la cea de-a șasea ediție a celei mai importante competiții mondiale de design sustenabil, LafargeHolcim Awards, se vor închide pe 25 februarie. Premii de 2 mil. dolari

Ultimul apel pentru înscrieri la competiția internaţională LafargeHolcim Awards

Se caută atât concepte şi proiecte realizate de profesioniști din arhitectură, inginerie, urbanistică, știința materialelor, tehnologie de construcții și alte domenii conexe, precum și idei curajoase care să îmbine soluții de construcții sustenabile cu excelență arhitecturală.

Rl online 0 comentarii

Organizată de Fundația LafargeHolcim, LafargeHolcim Awards este cea mai importantă competiție mondială din domeniul proiectării durabile și are loc simultan în cinci regiuni geografice, fiecare dintre acestea cu juriul său de specialiști independenți renumiți. Juriile regionale sunt conduse de Jeannette Kuo de la Karamuk Kuo Architects din Elveția (pentru Europa), Reed Kroloff de la Illinois Institute of Technology din SUA (pentru America de Nord), Loreta Castro Reguera de la Taller Capital din Mexic (pentru America Latină), Mariam Kamara de la atelier masōmī din Niger (pentru Africa Centrală și de Est) și Nirmal Kishnani de la Universitatea Națională din Singapore (pentru regiunea Asia Pacific).

Două categorii cu cerințe diferite

Principala categorie a competiției este deschisă arhitecților, specialiști în urbanism, inginerilor, proprietarilor de proiecte, constructorilor și firmelor de construcții care prezintă soluții sustenabile în proiecte de construcții și clădiri contemporane. Proiectele trebuie să fie într-o etapă avansată de design, să aibă o probabilitate ridicată de execuție, iar construcția să nu fi început înainte de 1 ianuarie 2019.

În plus, studenții și tinerii profesioniști (cu vârsta de până în 30 de ani) pot trimite concepte și idei vizionare pentru a fi încadrate în categoria Next Generation a competiției. Lucrările pot fi într-un stadiu incipient al proiectării, fiind acceptate și lucrări de cercetare și de studio.

Participarea la concurs este gratuită, iar înregistrarea se realizează completând acest formular în limba engleză.

 „Probleme țintă” pentru construcții sustenabile

Înscrierile sunt evaluate în funcție de cinci „probleme țintă” ale construcțiilor durabile, care urmăresc clarificarea principiilor susținerii habitatului uman pentru generațiile viitoare. „Problemele țintă” acoperă inovația și transferabilitatea; standarde etice și incluziune socială; resurse și performanță de mediu; viabilitatea și compatibilitatea economică; precum și impactul contextual și estetic.

Câștigătorii vor fi anunțați în a doua jumătate a anului 2020 la ceremoniile de premiere susținute pentru fiecare regiune. Aceștia vor concura ulterior pentru premiile globale LafargeHolcim din 2021, urmând a fi evaluați de către un juriu global condus de Hashim Sarkis de la Massachusetts Institute of Technology, SUA, și curatorul Bienalei de Arhitectură din Veneția din acest an.

Mai multe informații

§  Prezentarea generală a competiției: www.lafargeholcim-awards.org/intro

§  Introducere video a premiilor: www.lafargeholcim-awards.org/video

§  Ghid înscriere: www.lafargeholcim-awards.org/guide

§  Formular de înscriere: www.lafargeholcim-awards.org/enter

§  Membrii juriului: www.lafargeholcim-awards.org/juries

§  “Problemele-țintă” pentru construcții sustenabile: www.lafargeholcim-awards.org/target

§  Răsfoiți prin mai mult de 250 de proiecte câștigătoare la LafargeHolcim Awards: www.lafargeholcim-awards.org/projects

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

loading...