8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleUn celebru pilot britanic dezvăluie care sunt cele mai bune locuri din...

Un celebru pilot britanic dezvăluie care sunt cele mai bune locuri din avion

Pilotul Jonny Knowlson, care a devenit popular pe Instagram datorită paginii sale intitulate Jonny the Pilot, a explicat unde ar trebui să se așeze pasagerii care resimt mai intens turbulențele, dar și ce pot face călătorii pentru a dormi nestingheriți sau a avea mai mult loc la picioare.

„Știați că dacă stați în dreptul aripilor unui avion de mari dimensiuni, care zboară la o altitudine mai mare, veți fi avantajați? Atunci când stai mai aproape de centrul avionului, turbulențele care ridică, înclină, trag sau împing avionul pot fi resimțite mai puțin”, spune acesta.

Pentru pasagerii pe care îi așteaptă un zbor lung sau vor să se odihnească în timpul zborului, Jonny Knowlson are o singură recomandare: să se așeze cât mai departe de motorul avionului: „Chiar dacă vederea nu mai este la fel de spectaculoasă ca cea de lângă fereastră, cel mai bun loc pentru a dormi este la mijlocul avionului, lângă culoar, cât mai departe de toalete”.

În schimb, pasagerii care se grăbesc la debarcare să prindă primul loc la controlul pașaportului vor ieși mai repede din aeronava dacă stau pe locurile de lângă ieșirea din față, pe partea stângă a avionului.

Iar cei care călătoresc cu un avion de linie pot avea mai mult spațiu la picioare dacă se așază pe primele scaune, chiar în fața ușii sau cortinei care desparte clasa economică de cea business. „Am zburat recent la Geneva cu un Airbus A319, iar pe rândul 10, locurile B, C, D și E ai mult mai mult spațiu la picioare, pentru că acolo se află ieșirile de urgență. Dacă știi că vei călători cu un Boeing 787 Dreamliner, atunci orice loc de pe rândul 30 are mai mult spațiu”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...
Ultima oră
Pe aceeași temă