10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleUn chinez de 55 ani a alergat 100 de maratoane în 100...

Un chinez de 55 ani a alergat 100 de maratoane în 100 de zile consecutive

Jin, un faimos aventurier în ţara sa, care a escaladat principalele vârfuri montane ale lumii, a încheiat duminică cea de-a 100-a cursă consecutivă de maraton, primind un trofeu care i-a confirmat incredibila performanţă, conform presei din ţara sa.

Sportivul a început această provocare pe 19 mai, iar de atunci a alergat zilnic 42,195 km, trecând de la 76 kg la 63 kg, deşi a urmat o dietă bogată în calorii pentru a nu slăbi prea mult.

Toate maratoanele le-a disputat în zone rurale ale provinciei Yunnan din sud-vestul Chinei, de unde este originar, iar până în ultima săptămână nu a avut mari probleme, însă în cea de-a 94-a zi a fost pe punctul de a abandona. El alergase în ziua anterioară la peste 4.000 m altitudine şi a acuzat dureri de genunchi care i-au încetinit apoi ritmul, având nevoie de 6 ore pentru a încheia cursa.

Jin Feibao este un personaj foarte cunoscut în ţara sa, după ce a devenit printre primii oameni din lume care a completat Grand Slam-ul montan, constând în escaladarea celor mai înalte vârfuri de pe fiecare continent. De asemenea, el a ajuns pe jos la Polul Nord şi Polul Sud şi a traversat deşertul Sahara de la vest la est.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă