23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleUn film documentar despre Aretha Franklin va fi lansat în curând

Un film documentar despre Aretha Franklin va fi lansat în curând

Premiera, care pune capăt unei lungi dispute judiciare şi la numeroase probleme tehnice, va avea loc luni 12 noiembrie, în cadrul festivalului DOC NYC şi se va lansa oficial în cursa pentru premiile Oscar 2019.

Documentarul a fost filmat în mare parte de regizorul Sydeny Pollack, timp de două zile în biserica baptistă New Temple Missionary, din Los Angeles, unde Aretha Franklin a înregistrat în ianuarie 1972, albumul cu numele care a dat titlul filmului.

“Fanii Arethei vor fi captivaţi de fiecare moment al filmului: geniul ei, devoţiunea sa faţă de Dumnezeu şi Sfântul Duh sunt prezente în fiecare moment”, a declarat producătorul Alan Elliot, într-un comunicat difuzat de presa locală.

Sydney Pollack a făcut greşeala de a nu sincroniza sunetul cu filmările, fapt ce a generat probleme tehnice care nu au fost soluţionate până în 2011, care s-au alăturat problemelor între cântăreaţă şi producători privind drepturile de autor.

După ce s-a ajuns la un acord cu familia Artehei, filmul a fost vizionat o scurtă perioadă după moartea artistei, răpusă în august la 76 de ani de un cancer.

Născută în 1942 la Memphis (Tennessee), artista şi-a câştigat titlul de “regină a muzicii soul” după lansarea în 1967 a hitului ‘Respect’, care a devenit imnul luptei pentru drepturi egale a populaţiei afro-americane şi mai ales al femeilor.

Cele mai citite

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă