10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleUn scaun de birou, piesă de muzeu

Un scaun de birou, piesă de muzeu

În 1994, doi designeri – Bill Stumpf și Don Chadwick – și-au propus să creeze un scaun benefic pentru sănătate, dotat cu performanțe transversale, adaptat la o gamă largă de dimensiuni corporale. Și-au dorit un scaun ecologic, peste toate acestea, și așa au ajuns la un design fără precedent. Scaunul care a fost numit Aeron a întruchipat inovația în ergonomie și utilizarea materialelor și a oferit o soluție confortabilă, fără folosirea implicită a stratului de spumă, a textilelor sau a pielii. Scaunul Aeron a revoluționat modul în care este perceput scaunul de birou și și-a găsit rapid locul aparte în imaginarul colectiv.

În 2016, designul scaunului – vedetă al brandului Herman Miller a fost reactualizat. Potrivit designerului Don Chadwick, criteriile care se află la temelia producției unui Aeron cu totul nou sunt aceleași. Scaunul Aeron a fost remasterizat pe baza concluziilor celor mai recente cercetări științifice ale companiei Herman Miller în materie de scaune, de progrese privind utilizarea materialelor, de fabricație și de tehnologii, precum și pe baza specificului spațiilor de lucru moderne.

De altfel, și în România acest scaun este vedetă. “Scaunele Herman Miller, în principal Sayl, Mirra 2 și Aeron, sunt cele mai căutate pentru designul lor ergonomic. Din 2015, când Workspace Studio a devenit dealer partner autorizat al Herman Miller în România, au fost vândute peste 7.000 de scaune Herman Miller. Scaunele Herman Miller sunt recunoscute în întreaga lume încă din anii ’70 pentru ergonomie și design futurist, iar scaunul Aeron a devenit cel mai bine vândut model de scaun de birou din toate timpurile”, a declarat Horațiu Didea, managing partener Workspace Studio.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă