16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleUn spital a plătit 6 milioane de dolari moştenitorilor lui Neil Armstrong

Un spital a plătit 6 milioane de dolari moştenitorilor lui Neil Armstrong

Suma de pe urma acordului din 2014 a ajuns la zece rude ale celui care a făcut istorie în urmă cu 50 de ani, când a devenit primul om care a păşit pe Lună, potrivit documentelor depuse la o curte de justiţie din Cncinnati, Ohio, care au devenit publice marţi.

Văduva lui Armstrong, Carol, nu a primit bani în urma înţelegerii. Fii lui, Mark şi Rick, au susţinut că îngrijirea primită la spitalul Mercy Health-Fairfield l-a costat viaţa pe tatăl lor. 

Neil Armstrong a murit pe 25 august 2012, la vârsta de 82 de ani.

Într-o declaraţie făcută în septembrie 2014, spitalul şi îngrijitorii au susţinut că tratamentul a fost corect. Instituţia a fost de acord cu înţelegerea de 6 milioane de dolari pentru a evita publicitatea pe care ar fi făcut-o moştenitorii lui Armstrong.

Maureen Richmond, purtătoarea de cuvânt a spitalului, a transmis că nu pot fi divulgate detalii privind acordul, familia pacientului şi autorităţile doresc să menţină chestiunea privată.

Carol Armstrong a declarat pentru New York Times că a semnat înţelegerea, ca executor, dar nu a primit nicio parte din bani. 

Neil Armstrong a fost internat în august 2012 pentru o intervenţie la inimă. În urma acesteia, au apărut complicaţii şi astronautul a murit.

Cea mai mare parte din acord, 5,2 milioane de dolari, a fost împărţită între fiii lui Armstrong. Fratele şi sora lui au primit câte 250.000 de dolari, iar cei şase nepoţi, câte 24.000 de dolari. Onorariul avocatului a fost de 160.000 de dolari.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă