Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un tribunal din Cambodgia condamnă un regizor australian pentru spionaj

Un tribunal din Cambodgia condamnă un regizor australian pentru spionaj

Un tribunal cambodgian a condamnat vineri un regizor australian la şase ani de închisoare, după ce l-a găsit vinovat de spionaj zburând o dronă în cadrul unui marş politic al partidului de opoziţie din Cambodgia, informează Reuters.

Rl online 0 comentarii

James Ricketson, în vârstă de 69 de ani, a fost arestat în iunie anul trecut, după ce a fost fotografiat zburând o dronă deasupra mitingului organizat de Partidul Naţional de Salvare din Cambodgia (CNRP), care a dispărut acum, înaintea alegerilor locale.

Ricketson a fost acuzat de spionaj, deşi rămâne neclar pentru cine spionase. Familia sa a numit sentinţa judecătorească o "tragedie absolută".

"Tribunalul Municipal din Phnom Penh a decis să-l condamne pe James Ricketson la şase ani de închisoare pentru spionaj şi colectarea de informaţii care sunt dăunătoare naţiunii în perioada decembrie 2010 - iunie 2017", a declarat judecătorul Seng Leang.

Ricketson, care a petrecut mai mult de un an în spatele gratiilor după ce i-a fost refuzată cauţiunea, a apărut în instanţă purtând o uniformă de închisoare roz şi ţinând în mână o copie a cărţii de spionaj "The Spy Faithful" de Alex Berenson.

Vorbind în instanţă după verdict, Ricketson şi-a exprimat neîncrederea. "Pentru ce ţară efectuam spionajul?", a întrebat el.

”James nu este un spion. James iubeşte Cambodgia şi poporul cambodgian. Este un regizor şi o persoană umanitară", a spus familia.

 

Comentarii

loading...