20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleUrmătorul film Star Wars va fi prezentat în premieră la Cannes

Următorul film Star Wars va fi prezentat în premieră la Cannes

Următorul spinoff din saga “Star Wars”, film a cărui acţiune este centrată pe faimosul contrabandist Han Solo, va fi dezvăluit în mai, în premieră, la Festivalul de la Cannes, în cadrul unei proiecţii speciale desfăşurată în afara competiţiei, au anunţat vineri reprezentanţii festivalului, citaţi de AFP şi The Guardian.

“Prezentat în afara competiţiei, noul film din galaxia “Star Wars” realizat de Ron Howard (…) va fi devoalat pe ecranul Grand Théâtre Lumiére”, au indicat într-un comunicat reprezentanţii Festivalul de Film de la Cannes.

Festivalul internaţional de film de la Cannes se va desfăşura între 8 şi 19 mai, iar “Solo: A Star Wars Story” va fi proiectat la 15 mai, cu câteva zile înainte de lansarea sa oficială, la 25 mai.

Filmul spune povestea tânărului Solo – interpretat de Alden Ehrenreich – şi a prietenului său credincios, Chewbacca. Pelicula se situează cronologic înainte de primul film al sagăi, “Star Wars: Episode IV — A New Hope” (1977), în care Harrison Ford joacă rolul pilotului navei spaţiale Millennium Falcon.

“Han Solo va face cunoştinţă cu fidelul său copilot Chewbacca şi cu celebrul escroc Lando Calrissian”, a precizat într-un comunicat emis vineri grupul Disney, producător şi distribuitor al filmului.

Filmul a fost regizat de americanul Ron Howard, cunoscut pentru succese cinematografice precum “Splash” (1984), “Apollo 13” (1995) sau “A Beautiful Mind” (2001) pentru care a obţinut Premiul Oscar pentru cel mai bun regizor.

Alături de Alden Ehrenreich (“Blue Jasmine”), care îl joacă pe Han Solo, castingul îi cuprinde pe actorii Woody Harrelson (“No Country for Old Men”) şi pe Emilia Clarke (“Game of Thrones”).

Acesta este al doilea spinoff al epopeei spaţiale, care se desparte de aventurile lui Luke Skywalker şi ale familiei sale pentru a învinge maleficul Imperiul Galactic, după “Rogue One”, lansat la sfârşitul anului 2016, care a avut încasări de peste un miliard de dolari la box office-ul mondial.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă