11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleUrmează pașii și rezolvă cu izolația acoperișului o dată pentru totdeauna!

Urmează pașii și rezolvă cu izolația acoperișului o dată pentru totdeauna!

Te afli în punctul în care ai nevoie de servicii de izolatii acoperis?

Nu ești singurul care se regăsește în situația aceasta. Ei bine, spuma poliuretanică este aici să rezolve această problemă o dată pentru totdeauna!

 

Sunt pline forumurile de întrebări pe tema izolației, iar toate capătă răspunsuri uneori halucinante despre modul în care vata minerală ba trebuie pusă așa, ba invers…

În legătură cu izolațiile pentru acoperiș, de spuma poliuretanică se spune că este un izolator superior, care se umflă oriunde este aplicat și izolează orice crăpătură, colț, spațiu sau dungă, ajungând unde vata ajunge doar dacă se îndeasă – adică dacă îi sunt diminuate proprietățile. Sunt trei pași de urmat pentru a reuși să îți izolezi perfect acoperișul și nu numai!

 

Pasul 1: învață despre noile izolații pentru acoperiș (sau despre cele mai bune)

Sistemul Elastospray definit pe isoterm.ro implică tehnica de pulverizare a spumei poliuretanice în vederea aplicării acesteia pe acoperișuri (și podele). Spuma capătă volum în câteva secunde și rămâne așa permanent.

Acest sistem permite rezistența crescută la compresie – așadar, dacă apeși pe spuma aplicată, ea nu se deformează, așa cum se întâmplă la vata minerală și grosimea izolației rămâne constantă, astfel încât și gradul de izolare să fie constant, lucru perfect pentru izolațiile de acoperiș! 

 

Pasul 2: uită totul despre vechile izolații (despre cele depășite tehnologic)

Iată ce problemă avansează un gospodar de casă nouă pe un forum: tavanul casei lui este din schelet metalic și rigips cu vată și are scândură peste căpriori. Podul are tablă, șipci și folie anticondens. Ori vata minerală nu este pusă bine, ori este vorba de izolația în sine, fiindcă se formează atât de mult condens încât parcă plouă și nu altceva!

Cum faci să nu fie asta și problema ta? Respecți punctul 1. și uiți de vată. Bine, poate fi și ea folosită în continuare, numai că nu acasă la tine, unde locuiești zi de zi, lună de lună, an de an. La punctul 1 ai putut observa avantajele pe care spuma poliuretanică le are.

Oare nu așa este bine să faci cu tot ceea ce înseamnă construcția casei tale? Mai bine folosești materiale de calitate, produse după noile tehnologii, care costă puțin mai mult, dar care au avantaje net superioare și au o durată de viață și mai mare.

Garantat nu vei mai schimba izolația sau modifica maniera de aplicare a acesteia, fiindcă odată umflată, spuma poliuretanică acolo rămâne! Cu trecerea timpului, ea își menține aceleași proprietăți. Faci un lucru așa cum trebuie și scapi de grijă o dată pentru totdeauna!

 

Pasul 3: închide subiectul o dată pentru totdeauna (adică pentru 80 de ani)

La punctul 2 ai aflat despre o durată de viață foarte mare a izolației. Care să fie ea? Dacă vata minerală, în mod obișnuit, după 25 de ani nu prea își mai face simțită prezența, plăcile de vată minerală pot să ducă dublu – adică 50 de ani.

Sunt 50 de ani suficienți? Producătorii de spumă poliuretanică specială pentru izolația acoperișului – adică varianta cu celulă deschisă a acesteia – spune că nu 50 de ani este maximul despre care se poate vorbi, ci 80 de ani, asta fără – atenție – fără ca performanța de izolare să scadă.

 

Vata este depășită de situație

Panourile termoizolante cu miez din vată, puse pe tavan, își fac treaba binișor, dar există pe internet, pe isoterm.ro spumă poliuretanică, folosită deja de mulți gospodari. Își face cunoscute avantajele din ce în ce mai mult. Vata degajă gaz în timp și de aceea are un impact negativ asupra mediului. Izolațiile cu spumă nu degajă nimic. Pur și simplu, își fac datoria non-stop.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă