Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Utilitatea unui sistem supraveghere CCTV pentru desfasurarea investigatiilor si prevenirea criminalitatii informatice (P)

Utilitatea unui sistem supraveghere CCTV pentru desfasurarea investigatiilor si prevenirea criminalitatii informatice (P)

Prezenta camerelor si sistemelor complexe de supraveghere nu mai reprezinta in zilele noastre un element suprinzator, prin in instalarea acestora egala masura in spatiile publice si private, pentru o serie de aplicatii de monitorizare si supraveghere, fiind vizat rolul lor de baza - securitatea.

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Prezenta camerelor si sistemelor complexe de supraveghere nu mai reprezinta in zilele noastre un element suprinzator, prin in instalarea acestora egala masura in spatiile publice si private, pentru o serie de aplicatii de monitorizare si supraveghere, fiind  vizat rolul lor de baza - securitatea.

Nimeni nu pune la indoiala aportul adus de aparate integrate intr-un sistem supraveghere cctv in prevenirea si reducerea actelor de criminalitate, insa mai putin cunoscuta este valoarea acestui tip de sistem ca instrument de investigatie.

Complexitatea sistemelor cctv – Echipamente si tehnologii de exceptie

In unele cazuri, sistemele cctv pot fi extrem de simple - o camera video care supravegheaza permanent, conectata la un monitor - cctv insa majoritatea solicitantilor care doresc instalarea unui astfel de sistem de supraveghere urmaresc dezvoltarea unui sistem complex care sa permita incorporarea tehnologiilor de ultima generatie si a altor aplicatii specifice sistemelor de supraveghere, securitate si siguranta.

Indiferent de complexitatea sistemelor cctv, functiile asigurate se rezuma la trei etape comune:

- Supravegherea constanta, preluarea imaginilor cu ajutorul camerelor video;

- Transmiterea imaginilor la destinatiile introduse de utilizatorii care beneficiaza de aceste servicii;

- Gestionarea imaginilor livrate la sursa electronica.

Pe langa imaginile preluate, sistemele cctv asigura functii suplimentare pentru a transmite nu doar imaginile preluate (format video) ci si informatii sub forma de date. Aceste sisteme disponibile prin Helinick.ro functioneaza in bucla inchisa, fiind accesibile doar unui anumit grup de utilizatori si nu la disponibilitatea publicului larg, fiind astfel o componenta vitala pentru completarea sistemelor integrate de securitate.

Informatiile CCTV generate: un instrument util de investigatie

Procedura desfasurarii investigatiilor implica adunarea tuturor probelor disponibile, prin intermediul tuturor mijloacelor disponibile care sa conduca la identificarea infractorilor.

Un aspect important pentru investigatiile demarate consta in cooperarea eficienta si colaborarea anchetatorilor cu furnizorii anumitor servicii (operatorii de telecomunicatii, servicii de Internet si organizatii private specialiste in diverse arii din domeniul tehnologiei informatiei).

Datele furnizate de sistemele cctv sunt des utilizate de catre politie, reprezintand o resursa importanta pentru solutionarea mai multor tipuri de infractiuni, fiind extrem de utile in cazurile de furt.

Tehnologia avansata componenta a sistemelor de televiziune cu circuit inchis asigura stocarea indelungata a datelor informationale si imaginile cu rezolutie mare cu ajutorul stocarii digitale.

Valoarea adusa de aceasta categorie de sisteme de supraveghere securizata in cadrul diferitelor invesigatii nu poate fi contestata, utilizarea din ce in ce mai extinsa a acestora ridicand semne de intrebare cu privire la amenintarea modului de viata, cu precadere in maniera in care comunitatile se exprima liber si isi desfasoara activitatile de zi cu zi.

Helinick: integrator de solutii optime pentru securitate si siguranta electronica

Helinick este o companie specializata in furnizarea de solutii inteligente si optime pentru siguranta electronica, ingloband cele mai performante tehnologii si echipamente pentru asigurarea succesului serviciilor de instalare.

Totodata, infrastructura operationala este creata pentru a acoperi cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

Pentru a putea onora operatiunile de instalare, service si mentenanta, Helinick dispune de un sediu central, puncte de lucru in Cluj, Timisoara si Targu Mures, precum si de reprezentante zonale in principalele orase ale tarii noastre (Iasi, Constanta, Galati, Craiova, Brasov).

Date de contact

Sediul central Helinick - Str.Eraclie Arion, Nr.4, Sector 1, Bucuresti

Telefon - 021 404 44 44

E-mail - [email protected]

Comentarii

loading...