21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleUtilizari ale ceaiului de coada calului

Utilizari ale ceaiului de coada calului

Coada calului este o planta de camp particulara care creste pe malul apei si cu care se curata vasele, se lustruieste mobilierul si se trateaza urmatoarele boli: pietre la rinichi, cistita, tuberculoza, ulcere si rani cronice. Proprietatile medicinale ale ceaiului de coada de cal sunt pronuntate. In medicina stiintifica si populara, planta este utilizata in scopul propus, ca diuretic, hemostatic, antiinflamator, antimicrobian si antihipertensiv.

Cel mai eficient produs pentru tratarea bolilor de rinichi si vezica, este ceaiul de coada calului, datorita efectului diuretic si continutului de acid salicilic, astringenti, vitamina B si vitamina C. Se prepara decoct din ceai de coada calului si apoi se face o baie pentru tratarea cistitei si inflamatiei tractului urinar. Pe blogul bioD poti gasi mai multe tratamente pentru diferite boli, printre care si beneficiile pe care le aduce ceaiul de coada calului asupra organismului.

Proprietatile vindecatoare ale ceaiului de coada calului
Ceaiul de coada calului da rezultate bune in tuberculoza pulmonara si boli de piele, care nu sunt susceptibile la tratament local extern. Ceaiul medicinal actioneaza asupra organismului ca un agent de consolidare si de curatare. Deoarece ceaiul de coada calului contine vitamine, poate fi recomandat ca un amestec util si cu alte plante care contin vitamine. Taninurile continute in coada calului au un efect hemostatic. Ca agent hemostatic, ceaiul de coada calului, este utilizat cu mult succes atat la exterior, cat si la interior, pentru menstruatia dureroasa. De asemenea, este indicat pentru varsaturi cu sange. Decoctul de coada calului este de asemenea, utilizat ca dezinfectant pentru ulcere si rani cronice. Ca produs de curatare, acest ceai este indicat chiar si pentru icter. Deosebit de eficiente este in cazul bolilor de rinichi si vezica. Are un efect diuretic si capacitatea de a dizolva pietrele la rinichi si vezica urinara.

Tratamentul cistitei 
Pentru a pregati o baie completa sau sedentara cu ceai de coada calului, trebuie sa pui  250 g de planta intr-un vas peste care se toarna apa rece si apoi se pune la fier timp de 30 de minute, apoi se toarna decoctul gata pregatit in cada de baie. Se sta in cada timp de 10-15 minute. Dupa baie, mergi la culcare si inveleste-te cu o patura timp de  2-3 ore. Pentru a imbunatati efectul terapeutic, se recomanda sa atasezi pe abdomenul inferior o punga din in, in care ai pus ceai de coada-calului (planta) incalzit.

Pentru cistita cronica 
In stadiul acut, este necesar sa se ia 2 linguri de ceai de coada calului peste care se toarna apa rece (1 litru). Se  incalzeste la foc mediu, se fierbe, se face un decoct si apoi se filtreaza si se bea.

Pentru urinare dureroasa, se bea ceai de coada-calului amestecat cu musetel (1: 1) in inghitituri mici, de mai multe ori pe zi.

Pentru pietre la rinichi, se recomanda o lingura de ceai de coada-calului peste care se toarna un pahar de apa rece. Se incalzeste si se fierbe timp de 3 minute si apoi se filtreaza. Se bea cu inghitituri mici in timpul unei zile. Cursul tratamentului este de cel mult 2 luni.

Decoct de ceai de coada calului
Decoctul din ceai de coada calului se face astfel: 50 grame de ceai de coada calului se pun in 200 ml apa. Se fierbe timp de 20 minute si apoi se iau  cate 3 linguri de 3-4 ori pe zi.

 

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă