13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleVedeta săptămânii: Sonia Argint Ionescu

Vedeta săptămânii: Sonia Argint Ionescu

PROFESIE

Ce mai pregătești acum? Care este următoarea provocare profesională?

Eu cred că este important ca înainte de a ne avânta în proiecte noi, să reușim să facem la un nivel cât mai ridicat ceea ce deja facem. Fac multe lucruri în fiecare zi, de care mă ocup la modul cel mai serios. Ce pot să spun telespectatorilor noştri este că emisiunea „Vreau să fiu sănătos“ de la TVR 1 va avea premiere toată vara. Astfel că, pe de o parte mă preocupă să identific alături de colegii mei subiecte cât mai interesante și moduri cât mai atractive de prezentare pentru publicul nostru. Și să atragem telespectatori noi, care încă nu ne-au descoperit.

Cred că rolul televiziunii publice este să ofere informații de calitate, cu ajutorul cărora să contribuie la educarea publicului (aici mă refer doar la emisiunea pe care o prezint) și asta este fix ceea ce ne dorim să facem din ce în ce mai bine.

Apoi site-ul meu www.doer.ro este un job full-time în sine, care presupune multă muncă, documentare, întâlniri, creativitate… Sunt zile în care scriu până târziu în noapte. Provocarea mea permanentă este cu mine însămi: să îmi dovedesc că pot să mă dezvolt continuu și că munca mea este valoroasă.
 
Cum arată o zi din viața ta?

Am câteva activități fixe și câteva variabile. Nu mă trezesc prea devreme, pentru că mă culc târziu. Fie merg la sală, fie stau și răspund la e-mail-uri sau vorbesc la telefon. La prânz am întâlniri, iar seara ies la câte un eveniment sau alerg. Între aceste activități, petrec timp cu băieții mei, care acum sunt aproape adolescenți și care își doresc să comunice cu mine. Ceea ce îmi creează o mare bucurie. Am senzația că retrăiesc prin ei adolescența mea, probabil una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții mele. Seara petrec timp și cu soțul meu, stăm de vorbă, punem la cale una alta, cam ce face orice cuplu. Și în fiecare zi „petrec“ prea mult timp în trafic.

Ce te vezi făcând peste 10-20 de ani?

 
Asta este o întrebare foarte bună, dar și complicată în același timp, pentru că planurile pe termen lung sunt tot timpul „victime“ ale vieții. Pot doar să spun ce îmi doresc și asta este o casă frumoasă pe pământ, undeva în afara orașului, unde să ne bucurăm de natură, să am propria producție de fructe și legume bio, să ascult muzică, să citesc, să scriu, să îi am pe băieții mei alături și pe omul iubit. Să călătoresc mult și să mă bucur de o viață sănătoasă. Profesional? Hmmm… am niște idei, dar nu vreau să le împărtășesc deocamdată cu nimeni.

 

TIMP LIBER

 
Care este activitatea de weekend care îți place cel mai mult?

Activitatea preferată în weekend este odihna. În timpul săptămânii, umblu destul de mult în toate direcțiile și atunci când vine weekend-ul, savurez din plin pur și simplu să stau acasă, să gătesc, să fac diverse treburi casnice care, culmea, mă relaxează și de care simt nevoia.
 
Ai un loc preferat din oraș?

Am multe locuri pe care le îndrăgesc: parcul Kiseleff în care am copilărit, casa la curte a străbunicii mele, străduțele cu case din zona Dorobanți…
 
Unde ieși cu prietenii sau cu familia?

Mai toți membrii familiei mele sunt încântați de bucătăria mediteraneană, așa că, de fiecare dată când avem ocazia, ieșim la un restaurant italienesc, libanez sau grecesc.
 
Ce gen de film preferi și care a fost cel mai recent film vizionat?

Îmi plac filmele cu poveste, cum sunt cele ale lui Woody Allen sau comedii precum „As Good as it gets“. Dar și cum a fost și cel văzut săptămâna trecută la cinematograf „Faces. Places.“, un film documentar de artă, câștigător al premiului L’Oeil la Cannes, despre o prietenie neobișnuită între tânărul fotograf JR și regizoarea octogenară Agnès Varda.

 
STIL & DIETĂ
 

Cum ți-ai defini stilul vestimentar?

Îmi place să mă îmbrac simplu, feminin și să mă pună în valoare. Cu toate că am făcut propria linie de coliere, în acest moment al vieții mele port foarte puține bijuterii. În schimb, având ochii deschiși la culoare și destul de fotosensibili, sunt dependentă de ochelarii de soare.

Mă simt foarte bine atât în rochii, cât și în jeans cu tricou și Birkkenstock sau într-o ținută sportivă. Stilul meu vestimentar este adaptat momentelor din viața mea, care sunt foarte variate. Este foarte posibil ca pe parcursul unei singure zile să mă schimb chiar și de trei ori.
  
Cine sau ce te inspiră din punct de vedere vestimentar?

Îmi place să urmăresc câteva conturi de Instagram. Îmi place stilul vestimentar al franțuzoaicelor, dar și al nordicelor.
 
Cel mai purtat obiect din garderobă?

O pereche de jeans deschiși la culoare și un pic rupți, cu talie înaltă, foarte 90s. Mă simt senzațional în ei.
 
Care ar fi tendințele pe care le-ai încerca în această vară?

Pe măsură ce preocupările mele s-au schimbat, au evoluat, și atenția pe care o acord trendurilor a scăzut semnificativ. Așa că, dacă trebuie să spun acum, un trend al verii 2018, habar n-am ce răspuns să dau.
 
Cum arată meniul tău zilnic?

Dimineața mănânc jumătate de iaurt grecesc cu granola făcută de mine, cu fructe proaspete și miere sau omletă din două ouă. Prânzul îl iau de cele mai multe ori în oraș unde mănânc exact ceea ce poftesc, poate fi chiar și un burger. Iar seara, mănânc o salată sau paste sau ce mai găsesc prin frigider și-mi face cu ochiul.
 
Desertul preferat?

Vara sunt înnebunită după pandișpan cu vișine. Dar îmi plac la nebunie şi clătitele cu dulceață de vișine, făcută de mine.
 
Care este primul lucru pe care îl faci atunci când vine vremea călduroasă?

Port papuci!
 

FAMILIE
 

Ce vă place să faceți atunci când aveți timp? Care este locul vostru de distracție din oraș?

Ne place tuturor foarte mult să călătorim. Iar în oraș, locul de distracție este acasă. Distracția nu ține din punctul meu de vedere de un loc anume, ci de oamenii care îți sunt alături, lângă care petreci clipe plăcute și care te fac să râzi.
 
Ce planuri aveți pentru vara asta?

Vrem să mergem neapărat la mare, dar încă nu am apucat să ne organizăm. Prea multă muncă…

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă